‘Zdravi’ poslovi

Ples i zdravi posloviPostoje li uopće? Obrtnik, direktor poduzeća, fond menadžer, policajac, vozač taksija i još neka zanimanja su, prema nekim istraživanjima, među najstresnijim. Po zakonu ravnoteže, moraju postojati i zanimanja koja su manje stresna od prosjeka. Ovdje dajemo listu ‘zdravih’ zanimanja.  

Učitelj joge

Mnogi bi željeli znati kako postići balans duha i tijela, a instruktor joge je za to osposobljen jer svakodnevno proučava drevne istočnjačke tehnike.

Masažer

Zar očekujete da stručnjak koji pomaže drugima da se opuste, sam nije dovoljno smiren?

Nutricionist

Dok osmišljava pravilnu prehranu za druge, stalno razmišlja što je korisna hrana, a što je nezdravo smeće. Osim ako se ne živcira kad vidi gužvu ispred fast-fooda.

Osobni trener

Budući da stalno vježba druge, dobiva ekstra razgibavanje. Dok vi plaćate tog trenera, on održava kondiciju, i još ga plaćaju (tj. plaćate) za to – savršeno.

Kiropraktičar

Pomaže ljudima s problemima kralježnice, a usput se i sam mora pridržavati strogih pravila prehrane i biti u dobroj kondiciji. Postoje i izuzeci, znamo jednog koji zbog agresive boravi u Lepoglavi.

Koreograf

Osoba koja osmišljava koreografiju te postavlja ples na scenu u suradnji s redateljem, plesačima i drugima. Koreograf je obično i sam bio nekad plesač, pa vježba i dok pokazuje plesne korake.

Cvjećar

Opuštajuće okruženje i posao koji zbilja odmara živce jer je sam po sebi prava meditacija. Ako nije sitničav pa ga muče nepravilne bodlje na ružama.

Sportski trener

Dinamične vježbe čine svoje, a da bi prenio znanje na učenike, sportski trener mora biti u izvrsnoj formi. Ne vrijedi za vrhunske sportske trenere.

Ako se bavite jednim od gore navedenih poslova, možda se i nećete složiti s nama; ako ne, uzmite sve ovo s dozom rezerve. I cvjećari imaju rokove, sezonska opterećenja, a nisu imuni ni na obiteljske i financijske probleme.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube