Slovačkim maloljetnicima zabranili narodnjake

Slovački folklorSlovačko ministarstvo kulture obrušilo se na narodnu glazbu, i stavilo je, barem što se maloljetnika tiče, van zakona, svrstavši je uz bok alkoholu, pornografiji, nasilju i pušenju. Nije sama narodna glazba kriva, ali mnoge pjesme veličaju i posredno reklamiraju gore navedene poroke. Naime, u mnogim veselim narodnim pjesmama veliča se ispijanje vina i rakije, a tužne su prepune umorstava i vampira.  

Odsad će tako izdavači morati stavljati uočljive natpise “zabranjeno za mlađe od 18 godina” na sporne CD i ine medije koji sadržajem kroz folklornu glazbu skriveno reklamiraju neprilične produkte. Izdavači jadikuju, društva za zašitu tko-zna-kakvih-prava protestiraju, ali zakon je donesen i mora se poštivati.

Zagolicalo nam je to maštu, i znamo da je u državi u kojoj je glavni zakon: prodaj nemoguće takvo nešto, ali možda kad bismo uvezli slovačke ministre, i da se primijeni ne samo na narodnjake… ma ne, nemoguće! Stoga, živjeli uz daj mi vina da se napijem; sinoć sam pola kafane popio; i kolcem i lancem i bokserom u glavu…

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube