Plesačica – zanimanje koje najčešće dovodi do prekida veze

Do razvoda ili prekida veze dolazi zbog brojnih razloga, no istraživanja su pokazala kako je vrsta posla jedan od bitnijih faktora koji utječu na prekid. Općenito, poslovi koji podrazumijevaju učestalu interakciju s ljudima, fizički dodir, noćni i prekovremeni rad rizičniji su za vezu.  

Prema jednom istraživanju (koje ne treba, kao i sva druga istraživanja , uzeti zdravo za gotovo), najopasniji poslovi za vezu su:

1. Plesačica (43%)

2. Barmen (38%)

3. Fizioterapeut/maser (38%)

4. Djelatnik u kasinu (34%)

5. Stručnjak u području video igrica (31%)

6. Telefonski operater (29%)

7. Medicinska sestra (28%)

8. Zabavljač, sportaš (28%)

9. Nosač prtljage (28%)

10. Teleprodavač (28%)

11. Konobar (27%)

12. Spremačica/sobarica (26%)

Istraživanje ipak ostavlja otvorenim pitanje je li uzrok za prekid zanimanje ili tip ljudi koji se bavi tim zanimanjem. Činjenica je da sportaši, plesači i zabavljači češće izbivaju od kuće, da su okruženi simpatizerima, a znamo i staru poslovicu daleko od očiju, daleko od srca. Nosači prtljage, spremačice, konobari i barmeni više su u kontaktu s osobama na odmoru, koji imaju vremena, novca, opuštenosti i želje za avanturom – ok, to možemo razumjeti. Ali kako objasniti visoku poziciju za stručnjaka u području video igrica?!

Američka studija ne detaljizira o kakvoj se vrsti konkretno plesačice radi (primjerice je li riječ o balerini, folklornoj plesačici ili plesačici u noćnom baru – izgleda da je to njima isto), pa ovu ljestvicu vrijedi prihvatiti s rezervom.

 

 

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube