Kako ostaviti dojam da znate plesati

Da, ja plešem!Osjećate li se ponekad neugodno na zabavama u svojem poduzeću kad čujete najnovije hitove, a vaš vas partner ili partnerica vuku na plesni podij? To se može promijeniti. Jasno je da ne želite biti ismijani zbog načina na koji plešete, ali to ne znači da morate po svaku cijenu izbjegavati plesni podij i time se osuditi na cjelonoćno komuniciranje s konobarima dok se kolege s posla upucavaju vašoj partnerici. Nije nužno da budete duša svake zabave, ali postoje trikovi uz pomoć kojih možete postati dijelom zabave i koji će vam pomoći da se opustite i izgledate prirodno na plesnom podiju.

Krećite se u ritmu glazbe. Pustite da vas glazba vodi, krećite se uz ritam. Nisu vam potrebni nikakvi impresivni plesni koraci, jednostavno dopustite da vas glazba ponese.

Pucketajte prstima ili plješćite. U nedostatku ideja, pucketajte prstima dok se lagano njišete uz glazbu. Možete pokušati i s laganim pljeskanjem, ali ne pretjerujte – ne želite privlačiti pažnju na sebe.

Plešite uz YMCA. Počnite s malim koracima. Pridružite se u nekom plesu s karakterističnim koracima i gestama, kao što su YMCA Village Peoplea, Staying Alive BeeGeesa, Time Warp ili plesovima kao što su Celebrate (Kool & the Gang) ili Macarena. Na ovaj ćete se način lako uključiti u ples, a pokreti karakteristični za te plesove dopuštaju vam da izgledate opušteno i neozbiljno.

Povedite se za partnericom. Ako ste na zabavi s partnericom uz koju se osjećate ugodno i opušteno, dopustite joj da vas vodi na plesnom podiju. Ako će vam to pomoći da se opustite, primite partnericu za ruke dok plešete. Ne morate izvoditi zahtjevne plesove poput salse ili swinga, jednostavno je primite za ruke i zajedno se krećite.

Razgovarajte s partnericom. Ovo nikako nije vrijeme za duboke razgovore, ali ako lagano njihanje uz glazbu povremeno zamijenite opuštenim razgovorom, zapravo ćete se kretati minimalno, a izgledati prirodno.

Pjevušite uz glazbu. Ako je glazba preglasna za razgovor ili vam je teško razgovarati s partnericom dok plešete, pjevušite uz glazbu – to će vam pomoći da se krećete u ritmu i skrenuti vašu pažnju s pokušaja da plešete savršeno.

Manje je više. Ako se na plesnom podiju osjećate neugodno, držite se pravila «manje je više». Pokušajte ne privlačiti pažnju na sebe i držite se osnovnih pokreta, njišite se u ritmu glazbe i pokrete ograničite na gornji dio tijela umjesto na noge i stopala.

 

Ove stvari svakako izbjegavajte:

Mahanje rukama. Ponovimo, niste li potpuno opušteni na plesnom podiju, izbjegavajte pokrete kojima ćete privući pažnju na sebe.

Skakanje. Ovo je jedna od stvari koje trebate ostaviti za rock koncerte ili studentske tulume.

Gledanje u pod. Ne gledajte preintenzivno u pod jer ćete izgledati napeti i kao da ste previše koncentrirani na vlastite plesne korake. Pokušajte se koncentrirati na bend ili ljude oko vas. Naravno, izbjegavajte predugo gledanje u oskudno odjevene žene ili u šefovu suprugu.

Opijanje. Nema ništa loše u malo alkohola koji će vam pomoći da dođete u pravo raspoloženje i dovoljno se opustite prilikom plesanja. Ali ako osjećate da imate potrebu raditi stvari koje vam inače nikada ne bi pale na pamet, vjerojatno je bolje da se do daljnjega suzdržite od izlaska na podij.

Izvikivanje prilikom plesanja. Ovo se obično događa ako se potpuno pijani. Ponovno, pokušajte ne privlačiti pažnju na sebe, osim, naravno, ako to želite.

Plesanje sa stisnutim šakama. Ako vam je tijelo zgrčeno a šake stisnute, izgledat ćete napeto i nesigurno. Imajte na umu da je svrha plesanja zabava i uživanje. Nitko od vas ne očekuje da budete profesionalni plesač, stoga se opustite i pustite tijelo da se kreće uz ritam. Nakon nekog vremena sve lakše ćete se opuštati i shvatit ćete da se možete kretati na načine na koje niste ni pomislili. Ako ovo nije dovoljan razlog da barem pokušate plesati, znajte da se vjeruje da su plesni pokreti svakoga čovjeka slični ljubavnim pokretima. Ako u tome ima imalo istine, neka vam to bude motivacija za vježbanje.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube