Japanci napravili robota koji pleše trbušni ples

 Trbušne plesačice oprez: roboti vrebaju!Većina robota kreće se u trzajima i “živi” u diskontinuiranom koordinatnom sustavu. A sad se pojavila ona – Waseda Trbušna Plesačica Broj 1. Ona elegantno pleše, uvija se, ritmično njiše bokovima i – ona je robot!

 Inženjer iz Japana, inspiriran trbušnim plesom Lucy Liu u filmu Charlievi anđeli, htio je vidjeti može li konstruirati robota koji će se profinjenije savijati i njihati. Nevjerovatno je gdje sve ljudi nalaze inspiraciju. U svakom slučaju, dao se na posao: posudio je švedski računalni program koji simulira središnje živčane mreže ribe paklare (vrsta jegulje) koja ribu navodi na pokrete bez pomoći mozga. Slična živčana mreža postoji u mnogim kralješnjacima, a omogućuje obezglavljenoj kokoši da trči neko vrijeme, prije nego se sruši (brrr, ovo nemojte sami isprobavati na pernatim ljubimcima).

Waseda izvodi mnoge plesne elemente, a može izvesti i tzv. kamilu – izrazito zahtjevni plesni element koji sadrži pokrete slanja “valova” po dužini torza plesačice. Inženjer koji ju je konstruirao kaže da je napravljena prije svega za zabavu, ali navodi da roboti koji se mogu elegantno nakloniti imaju budućnost – pogotovo u Japanu. Trbušne plesačice, oprez! Konkurencija je pred vratima! Možda ćemo za koju godinu gledati Ples sa zvijezdama sa robotima u glavnim ulogama. Zvuči nevjerovatno? Već godinama nogometne utakmice u Japanu igraju dvije momčadi sastavljene od robota.Ovo nije Waseda, i zasad ne ne mora bojati robotske konkurencije

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube