10 odjevnih grijehova plesača

Sportske čarape na plesne cipeleNa domjenku, plesnjaku, ali i na poslu često je moguće vidjeti muškarca nespretno (nećemo reći neukusno) odjevenog – pogrešne dužine hlača ili kravate, nespojive kombinacije uzoraka ili boja itd. Muškarci zapravo nemaju gdje naučiti kako se ukusno odjenuti. To se ne uči niti u školi, ni na poslu, muški časopisi su prepuni svega osim korisnih savjeta primjenjivih u praktičnom životu, a zbog svoje tvrdoglavosti ne žele niti pitati nekog tko se razumije u odijevanje – time bi srušili svoj mačizam. Nekad ih je barem vojska naučila, ako ništa drugo, barem da cipele/čizme moraju uvijek blistati. No služenje vojnog roka je ukinuto, a mi, da ne kritiziramo previše, pokušat ćemo biti konstruktivni i dati deset najčešćih odjevnih grijehova, i kako ih ispraviti.   

 

Predugačke ili prekratke hlače

Kriva dužina hlačaAko niste rap zvijezda u usponu ili pomodni adolescent, doista biste trebali izbjegavati predugačke ili prekratke hlače. Koja je idealna dužina hlača? Ne znamo, ali ne možete pogriješiti ako hlače sežu do gležnjeva, s malim naborom s prednje strane.

 

 

 

 

 

Bijele čarape i elegantne cipele

Sportske čarape na cipeleBijele čarape su preporučljive samo za vježbanje, nikako uz elegantne cipele. Ovu kombinaciju svakako izbjegavajte, ne želite li ostaviti neizbrisiv dojam lošega ukusa.

 

 

 

 

 

Spajanje različitih uzoraka

Miješanje uzorakaAko inzistirate na spajanju različitih uzoraka, neka jedan uzorak bude slabije uočljiv od drugoga. Da biste izbjegli neukusan izgled, kombinirajte nijanse iste boje.

 

 

 

 

 

 

Predugačka ili prekratka kravata

Prekratka kravataPravilo kojem treba težiti je vrlo jednostavno: vrh kravate trebao bi doticati kopču vašeg remena.

 

 

 

 

 

 

 

Ustajala odjeća

Prljava odjećaNedopustivo je nositi odjeću na kojoj se mogu pronaći ostaci vaših obroka. Isto tako zadimljena odjeća se također osjeti, a pogotovo kod nepušača. Dezodorans ili parfem su samo prva pomoć nakon “dimljenja”, ali ne i rješenje.

 

 

 

 

 

Previsok ili prenizak struk hlača

Previsok i prenizak strukHlače visokog struka možda su prikladne za žene, ali definitivno nisu predviđene za muškarce. Hlače bi trebale udobno stajati na bedrima.

 

 

 

 

 

 

Zapuštene cipele

Neuredne cipeleDa, da, sredstvo za laštenje cipela čini čuda, osobito ako cipele morate nositi uz odijelo. Sa samo jednim slojem laka, vaše će cipele biti kao nove. Iako je ovo logična činjenica, mnogi se muškarci ne trude dovoljno.

 

 

 

 

 

Nošenje svakojakih uređaja na remenu

Sva čuda tehnike na remenuUmjesto nošenja mobitela i sličnih pomagala na svojem remenu, razmislite o kupovini jakne sa višestrukim džepovima ili aktovke u koju biste pohranili sve potrebne stvari. Sa svim silnim uređajima na remenu, možete izgledati kao nakićeno božićno drvce.

 

 

 

 

 

Previše slojeva

Previše odjećeKako biste se ugrijali, umjesto flanel košulje dugih rukava obučene preko obične majice, pokušajte s debljim puloverom ispod kojega ćete obući običnu majicu, a na koji obucite jaknu. Ovime ćete postići elegantan izgled.

 

 

 

 

 

Remen i cipele drukčije boje

Neusklađen remen i cipeleIako su remen i cipele možda zadnje na popisu stvari o kojima razmišljate kad se odijevate, oni čine bitan dio vašega izgleda. Iako danas u modnom svijetu nema strogih pravila, najsigurnije je birati modne dodatke u nijansama jedne boje (npr. žućkastosmeđa, bež i boja čokolade).

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube