Plesne cipele

Ženske plesne cipele latinoamerički plesPlesne cipele moraju biti u skladu s vrstom plesa, zato se razlikuju plesne cipele za standardne plesove od onih za latinomameričke plesove.

 

 

 

Muške standard plesne cipeleŠto se tiče cipela, plesači nemaju puno izbora: u pravilu su to crne kožne cipele, mogu biti lakirane, a jedina razlika između cipela za standardni ples i onih za latinoamerički je u tome što je kod potonjih povišena peta (kubanska peta povišena 3 do 5 cm). Nose se sa crnim Muške latin plesne cipelečarapama, a nebitno je jesu li na vezice ili ne.

 

 

 

Plesačice imaju puno veću mogućnost izbora – kako boja, tako i oblika. Kod plesačica glavna razlika u cipelama je u tome što one za standardne plesove imaju zatvoreni prsti i pete, a za latinoameričke prsti su otvoreni, a peta zatovrena. Peta za latinoameričke plesove bi trebala biti barem 7 cm, a za standardne plesove nešto niža.

Ženske plesne cipele standardni ples

 

 Ženske plesne cipele latinoamerički ples

 

 

 

Plesne cipele bi trebale imati kožni potplat (npr. jelenja koža) koji omogućuje stopalu čvrsto prianjanje parketu, ali bez efekta “zaljepljivanja” kao što je kod gumenog potplata, ili sklizanja specifičnog za glatki kožni potplat. Potplat bi trebao biti tanji, cipele bolje prianjati od običnih cipela. Naravno, ne smiju biti pretijesne.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube