U trećoj emisiji ispali Damir Markovina i Ana Herceg

Ištvan Varga i Nikolina Pišek pobjednici treće emisije Plesa sa zvijezdamaU trećoj emisiji HTV-ovog Plesa sa zvijezdama (subota, 17.11.2007) ispao je par Damir Markovina & Ana Herceg. Ove subote plesao se jive i tango. Svi plesni parovi su bili jako dobro pripremljeni, vidi se da su puno vježbali, i nije bilo značajnijih, da se košarkaški izrazimo, “greški u koracima”. Moglo se ove subote uživati u zanimljivim koreografijama. 

Treba pohvaliti i voditeljski par Barbaru Kolar i Duška Ćurlića, koji su svojom nenametljivom duhovitošću upotpunili show. Zezali su se i na račun vjerovatno budućeg šefa Mirka Fodora, koji je ispao prošlu emisiju iz natjecanja. Barbara je u jednom trenutku prostodušno rekla da voditelji ne mogu ispast iz showa, na što je Duško ispalio “Reci to Fodoru!”, što je izmamilo spontani smijeh gledatelja u studiju, ali i onih pred malim (hm, sad i nisu više tako mali) ekranima.

Prvi par, Davor Gobac i Tamara Despot, uveseljavali su nas i prije plesa. Bili su malo ljuti na niske ocjene sudaca od prošli put, ali su to izrazili kroz ironiju (pa i malo sarkazma), “hvala im”, “žiri su najbolji ljudi na svijetu”, a smislili su i svoj moto: “ponovo najgori”. Gobac je ovaj put tango otplesao sa špangicom u kosi, počeo se ukrašavati detaljima za razliku od prijašnjih frakova i trikoa. Što se plesa tiče, imali su izvrstan tajming, mudru koreografiju, suci su im jedino malo zamjerili držanje tijela koje “nije bilo dovoljno španjolski” i da “prigušeni vulkan strasti”, koji mora biti dočaran u tangu, nije bio dovoljno strasan. Za ples su dobili sve sedmice, na čemu se Gobac u svom stilu zahvalio žiriju “hvala puno, nikad u školi nisam dobio 7”.

Drugi plesni par, Lana Jurčević (ovaj puta u ‘banana kompletiću’) i Hrvoje Kraševac, energično su otplesali jive, možda im je falilo malo više kontakta, na kraju su ostali ležat na podiju, i završili na visokom drugom mjestu.

Nicolas Quesnoit i Danijela Martinović odlučili su se na tango s previše elemenata argentinskog tanga, ovaj puta koreografija nije bila na Nicolasovoj razini, bilo je svijetlih trenutaka, ali premalo. Malo su se i poskliznuli, no očigledno uživaju visok status kod sudaca, pa su završili također na drugom mjestu, skupa s parom Lana-Hrvoje. Možda je tome pridonio i vic koji je Nicolas ispričao prije ocjenjivanja.

Damir Markovina i Ana Herceg imali su zanimljivu jive koreografiju, Damir je bio klaun a Ana lutka. Damir je bolje glumio nego plesao. Ovaj puta je aktivnije sudjelovao u plesu, možda zato što se zadnji put na podiju pošteno odmorio. Pola žirija im je zamjerilo da nisu koritili plesni prostor (pola ih je branilo), kao da su plesali u telefonskoj govornici. Ipak, izgledalo je to simpatično, završili su na petom mjestu, ali im je publika presudila i izbacila ih s daljnjeg natjecanja.

Nikolina Pišek i Ištvan Varga su pobjednici treće emisije prema ocjenama žirija. Jako su dobro otplesali tango, koreografija je bila nešto statičnija, možda čak mrvicu premrtva (svakako u stilu završetka nastupa), ali vrlo korektna. U svakom slučaju, dopali su se žiriju koji ih je hvalio da su prikazali pravu dramu na podiju.

Luka Nižetić i Mirjana Žutić su sa žutim balonom odmah na početku podmitili žiri, jaknom publiku, sve to u sklopu jive koreografije, dobro su koristili prostor i završili u zlatnoj sredini.

Posljednji par, Iva Majoli i Marko Herceg, otplesali su korektan tango, možda su nedostajali efektniji završetak i dinamika kretanja, i prema ocjenama žirija bili su posljednji. Od ispadanja ih je spasila publika tj. glasači, to su ih u introu Iva i Marko i zamolili “Vaš glas – naš spas”.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube