Prva emisija nove sezone Plesa sa zvijezdama

Damir Markovina i Ana Herceg u prvoj emisiji Plesa sa zvijezdamaU subotu 3.11.2007 počela je druga sezona HTV-ovog Plesa sa zvijezdama . U prelijepom ambijentu osam ovogodišnjih parova zabavilo nas je i zadivilo plešući engleski valcer i cha cha cha.  

Led je probio par Danijela Martinović i prošlogodišnji pobjednik Nicolas Quesnoit. Nicolas je sjajno osmislio cha cha cha koreografiju i otplesao, Danijela je dobro pratila. Zaradili su visole ocjene žirija.

Drugi par su bili Žana Alerić (kao najmlađa u showu) i Mirko Fodor (najstariji u showu) – za publiku su prelijepo otplesali engleski valcer, žiri ih je malo kaznio zbog efektnog dizanja plesačice u zrak. Prema pravilima to ne bi smjeli raditi.

Treći su nastupili Iva Majoli i Marko Herceg. Iva je inače u pripremama zaradila žuljeve, isplatilo se, lijepo su otplesali, imali su čisti tajming, ali i nisu prikazali ništa spektakularno. Milka Babović je njihov ples okarakterizirala kao “uzorno sportsko ponašanje”. Ivi su se povremeno spuštala koljena; tenis je tome kriv. Unatoč činjenici da se s Markom Hercegom pripremala samo tjedan dana (originalnom plesaču Robertu Schubertu je tjedan dana prije prve emisije umro otac), na podiju je njihov cha cha cha djelovao vrlo skladno.

Četvrti plesni par – glumac Damir Markovina i Ana Herceg prema ocjeni žirija najbolje su otplesali engleski valcer, ujednačeno im je žiri dodijelio zavidne osmice. Ana je inače sestra Marka Hercega.

U drugom dijelu emisije prvo su nastupili Davor Gobac i Tamara Despot. Raspoložen je bio Davor u zanimljivom vizualnom izdanju i svojim verbalnim mini bravurama. Otplesali su cha cha cha uz “Lion Sleeps Tonight”, Davor je iščekujući ocjene žirija izjavio kako se nada da neće dobiti batine doma. Njegova je supruga inače profesionalna balerina.

Šesti par – pjevačica Lana Jurčević i Hrvoje Kraševac plesali su engleski valcer. Također se plesačica u jednoj figuri odvojila od parketa, bilo je to zgodno publici, a žiri se malo mrštio. No bili su skladan par, izražena im je bila elegancija ruku i imali su krasno držanje. Dovoljno za visoke ocjene.

Nikolina Pišek i Ištvan Varga u dojmljivoj koreografiji otplesali su cha cha cha – drsko, izazovno i s puno emocija. Muškom dijelu gledateljstva ostat će u sjećanju efektni pokreti, hm, stražnjicom, pažljiviji su zagledali i Nikolinine gaćice, a u jednom elementu Nikolina je hi kickom u stilu Mirka Filipovića “zaprijetila” Ištvanu. Također su nagrađeni visokim ocjenama.

Posljednji par, Mirjana Žutić i Luka Nižetić, engleskim valcerom su zatvorili prvu emisiju. Luka je u nekim trenucima gubio držanje. Dobro su koristili plesni prostor, ali kad su plesali odvojeno. U paru su bili malo lošiji, pa možda i malo čude visoke ocjene žirija – engleski valcer je ipak ples za dvoje.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube