U finalu Lana Jurčević i Hrvoje Kraševac protiv Luke Nižetića i Mirjane Žutić; častan oproštaj Davora Gopca i Tamare Despot

Davor Gobac i Tamara Despot u polufinalnoj emisiji Plesa sa zvijezdama15. prosinca 2007. godine održana je polufinalna emisija Plesa sa zvijezdama. I Duško je pokazao da zna plesati – otplesao je vrlo karakteran ples. Karakteran znači da se plesač ne pomiče ni milimetar, ma što plesačica radila. Voditelji su prije izlaska plesniha parova na podij iznijeli tri sofisticirane teorije prema kojoj u finale ulaze: 

a) Lana i Hrvoje – jer su stalno na ili pri vrhu

b) Luka i Mirjana – jer su u top plesnoj formi

c) Gobac i Tamara – ako do sad nisu ispali, onda ne budu ni sad.

Prvo su se plesali standardni plesovi, a natjecanje su otvorili engleskim valcerom Davor Gobac i Tamara Despot. Simpatična koreografija u kojoj je uplakanog dječačića dobra vila oraspoložila pozivom na ples pokazala je da se Gobac ovaj puta i potrudio. Ples je bio dopadljiv, no ipak je Gobac bio malo prepogrbljen, i nekako je previše gledao u Tamarine noge. Nakon plesa “plakao” je, skoro “ridao” zato kaj budu ispali. Dobar štos da “suzama” od žirija izmami lijepu ocjenu, a od publike glas.

Lana Jurčević i Hrvoje Kraševac otplesali su uvjerljiv i veseo quickstep, žiri ih je uz pohvale bilo je savršeno nagradio s četiri čiste desetke.

Luka Nižetić i Mirjana Žutić su prikazali kompaktan i osjećajan tango , karakternog stava (ne onog Duškovog iz uvoda) i lijepih plesnih figura. Žiri im je također presudio s četiri desetke.

Drugi dio natjecanja su činili latinoamerieki plesovi. Davor i Tamara su nas jiveom podsjetili na nezaboravni Pakleni šund (Pulp Fiction) i Johna Travoltu i Miu Wallace. No nije sve kao na filmu – Davor je par puta fulao, malo su skakali svatko po svom, no ipak su otplesali energično i snažno. Bilo je premalo osnovnog koraka, a nedostajala su i opuštenije noge iz koljena kod kicka.

Lana Jurčević i Hrvoje Kraševac su plesni podij ispunili vatrom i temperamentom, odlično su izveli zahtjevnu koreografiju paso doblea. Uz puno ritma u nogama i iznad struka te marširanja podijem, Lanin hematom i poderanu čarapu ponovili su najviše ocjene – četiri desetke.

Za kraj cha-cha-cha Luke Nižetić i Mirjane Žutić Prema žiriju bilo je lijepo za oko i dušu, zadovoljili su sve tehničke elemente, otplesali čvrsto na zemlji uz prikazane lijepe pozicije. Poneki gledatelj, ili vjerovatnije gledateljica se zabrinula zbog koreografskog high kicka Mirjane – štikla se zaustavila par centimetara od Lukine glave. Darežljivi žiri dizao je samo desetke.

Najuzbudljiviji dio večeri je tek uslijedio, čekao se završetak glasanja publike i rezultati. Dok je još trajalo glasanje, i žiri je pokazao što zna: Davor Bilman je zaplesao sa šest haremskih plesačica – trbušni ples sa Majom Šuput u glavnoj ulogi. Maja je inače dobila poziv iz Ukrajine da nastupi u njihovom Plesu sa zvijezdama, ali se dvoumi jer bi morala dva mjeseca preseliti u Ukrajinu. Dinka Bogdanića je počastila poljupcem za pohvalu njenog trbušnog plesa.

Nitko nije bio siguran u ostanak, ipak dva boda prednosti ostalih parova u odnosu na Davora i Tamaru davali su stanovitu sigurnost za prolaz u finale. Objavljivanjem rezultata nije se potvrdio moto Davora Gopca ‘iz kanala do finala’ – ispali su, ali u ovoj emisiji nisu razočarali. U finalu će, dakle, nastupiti najbolji. Nije bilo tuge kod Davora ‘konačno smo uspjeli’ ni Tamare ‘nadam se da ću dobiti CRO-COPA iduće godine’.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube