U drugoj emisiji ispali Mirko Fodor i Žana Alerić, najbolji par je Lana Jurčević i Hrvoje Kraševac

Lana i Hrvoje pobjednici druge emisijeU subotu 10.11.2007 u drugoj emisiji HTV-ovog Plesa sa zvijezdama ispao je par Mirko Fodor & Žana Alerić. Ove subote plesao se quickstep i ples ljubavi – rumba 

Prvi su nastupili Nikolina Pišek i Ištvan Varga, plesali su fizički zahtjevan quickstep. Prelijep spust na početku i vrlo efektan završetak kad je Nikolina ostala sama na podu, uz lijepo držanje i par dobro zamaskiranih greškica rezultirali su prema ocjenama žirija trećim mjestom. Odmah nakon plesa Nikolina je jedva hvatala zrak i teško je uspijevala složit rečenicu, posljedica je to velikog trošenja energije, quickstep se pleše u 50 taktova u minuti. Ištvan ovaj puta nije imao problema kao u prvoj emisiji kad mu je pukla peta.

Luka Nižetić i Mirjana Žutić plesali su rumbu, jedini polagani latinoamerički ples. Mirjana je nastupila u izazovnoj haljini, ispod koje su u nekoliko navrata provirivale i gaćice, što je uveseljavalo muški dio gledatelja, jako je lijepo otplesala, ali je Luka bio malo prestatičan.

Davor Gobac i Tamara Despot su prema ocjenama žirija najslabije otplesali quickstep, međutim Gobac je sam po sebi zanimljiv za gledanje (prošli put se pojavio u trikou, sada u fraku), i još bitnije za slušanje (“mama skuhaj griz, dolazim!”), a ovaj put nije imao veliku tremu (“bila je to navala tremice i adrenalina”) kao na premijernom nastupu. Tamara, koja je inače kondicijski trener Dinama, nije bila oduševljena niskim ocjenama, a nije to ni pretjerano skrivala.

Lana Jurčević (obučena u stilu “cat woman”) i Hrvoje Kraševac su prikazali impresivnu koreografiju i izvedbu, “show za ocjenu 11”, ples je bio snažno nabijen erotikom, prikazali su modernu verziju rumbe, i zaslužili visoke ocjene žirija i uvjerljivo prvo mjesto.

Nicolas Quesnoit i Danijela Martinović otplesali su quickstep za visoko drugo mjesto, Nicolas je opet osmislio izvrsnu koreografiju. Danijela je izjavama ponovno iritirala, a i dijelila je lekcije žiriju za ocjene iz prošle emisije: “ocjene su bile nezasluženo niske”. Možda bi bilo bolje da manje priča ili da se bar ne krevelji, jer pleše zbilja korektno.

Damir Markovina i Ana Herceg u rumbi nisu koreografski pokazali ništa posebno. Damir je uz to bio i prestatičan (možda mu je plesni uzor Antonio Banderas), dok je Ana skoro sve odradila sama. Damir gotovo da niti nije prikazao korak rumbe. Možda su bili malo pod pritiskom prve emisije kad su bili izvrsni. Dijelili su šesto i sedmo mjesto.

Iva Majoli i Marko Herceg su pokazali duhovitu koreografiju, dobro su koristili cijeli plesni podij, završili su dijeleći četvrto i peto mjesto – zlatnu sredinu. Iva je i ovaj puta u svojim izjavama djelovala skromno, čime je vjerovatno osvojila dodatne simpatije publike. Bili su puno bolji nego prvi put.

Mirko Fodor i Žana Alerić su nastupili zadnji, otplesali rumbu, prema žiriju dijelili šesto i sedmo mjesto, ali su ih glasovi publike izbacili sa natjecanja.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube