Davor Gobac prijetio žiriju u šestoj emisiji

Šesta emisija Luka i Mirjana u sjajnom paso dobleuŠesta emisija se u natjecateljskom smislu razlikovala od prethodnih: s obzirom na to da su ostala četiri para, na plesni podij parovi su izlazili dvaput. Voditelji su u uvodu emisije rekli kako žiri voli Lanu i Hrvoja, a publika Tamaru i Davora Gopca i time ustvari anticipirali retultate glasanja žirija i publike i u ovoj emisiji. Prisjetili su se i svih parova koji su ispali od Mirka Fodora i Žane Alerić “Izbacili smo Mirka i zadržali radna mjesta” do prošlogodišnjeg pobjednika Nicolasa. 

Prvi su na podij izašli Luka Nižetić i Mirjana Žutić i otplesali quickstep – snažan, kontrastan i ritmičan. Dobili su pohvale žirija za koreografiju, a i visoke ocjene. Pala je čak i usporedba sa Fred Astairom i Ginger Rogers.

Davor Gobac i Tamara Despot su plesali slowfox na muziku iz Pink Panthera. Prema riječima žirija, pogodili su tri stvari: boju, rad kažiprstom na samom početku nastupa i ritam. Izgledali su bolje nego u prošloj emisiji, ipak bilo je to dosta ispod razine ostalih parova. Davor se u uvodu malo žalio “…šteta kaj nismo morali šest plesova savladat u tjedan dana”, a u iščekivanju ocjena zaprijetio svojom mamom “Ak ocjene budu lošije nek zadnji put, dovest ću mamu!”

Engleski valcer s puno samopouzdanja i usklađenošću pokreta otplesali su Nikolina Pišek i Ištvan Varga. Žiri je hvalio Nikolininu haljinu (neki članovi žirija su “ostali bez daha”) i krasnu siluetu, bilo je to dovoljno za visoke ocjene. Nikolini su iz publike doletjele muške gaće, očito poklon jednog plesom oduševljenog gledatelja.

A onda – Lana Jurčević i Hrvoje Kraševac. I tango. Sjajan tango kompaktne pozicije, fantastičnog rada stopala, začinjen s elementima argentinskog tanga bio je dovoljan za tri desetke. Priznali su kako su pod pritiskom superizvedbi i superocjena sa prethodnih nastupa, ali nisu poklekli. Kontinuitet izvrsnih nastupa su uspješno očuvali i pobijedili u prvom dijelu emisije.

Drugi dio su krasno otvorili Luka Nižetić i Mirjana Žutić. Njihov paso doble je bio za uživanje, prikazali su nekoliko izvrsnih pozicija i odličnih spinova i, prvi u ovoj sezoni, osvojili maksimalnih 40 bodova od žirija.

Nakon njih rumbu su zaplesali Davor Gobac i Tamara Despot. Gobac se ni u ovom plesu nije pretjerano trudio, u usporedbi sa slowfoxom u prvom dijelu bila je nešto lošija izvedba. Gobac nije imao karakterističan rad bokova, a ni drugih elemenata rumbe. Sjajno je Milka Babović prokomentirala njegov ples: “Davor je bio toliko romantičan da se ukipio.” A spontano je dodala i da “Nije smetao Tamari” na podiju. Te dvije rečenice najbolje opisuju njegov nastup.

Nikolina Pišek i Ištvan Varga zaplesali su jive: Ištvan sa jako dobrim solo dionicama, Nikolini je falilo malo rada nogu.

Poslastica na kraju: Lana Jurčević i Hrvoje Kraševac pokazali su veseli cha cha cha sa egzaktnim tajmingom stopala i izvrsnom koreografijom – za dvije desetke.

Svi su s nestrpljenjem čekali rezultate glasova publike. Pokazalo se zadnji put da nitko nije siguran od ispadanja. I ponovno hladan tuš: Gobac i Tamara ostaju, Nikolina i Ištvan se opraštaju od showa. Na razočarenje velikog dijela publike koja očito želi da dalje idu najbolji na podiju, a ne na jeziku. Dobili smo puno mailova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine gdje se također prati ‘naš’ Ples sa zvijezdama, u kojima naši posjetitelji izražavaju razočarenje Davorom Gopcem, pa čak i apelom njemu da časno odstupi u korist Nikoline i Ištvana. S druge strane – pravila su pravila, i bitni su samo glasovi publike u ovom showu. Nadamo se da će se zamoriti glasači Gopca, i da se Ples neće pretvoriti u grotesku.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube