U četvrtoj emisiji najbolji Lana i Hrvoje

Lana i Hrvoje prva desetka u četvrtoj emisiji24. studenog 2007. u večeri predizborne šutnje zvijezde su zaplesale u četvrtoj emisiji HTV-ovog Plesa sa zvijezdama. Zaplesali su i voditelji u uvodu emisije, doduše na muziku iz besmrtnog crtića A je to. Uz jasnu poruku političarima Dragi političari, Vi večeras šutite, mi galamimo voditelji su najavili “jedanaest prekrasnih mladih ljudi i Davora Gopca”, a raspoloženi Duško okrznuo se i engleskog nogometa. Plesao se slowfox i paso doble. 

Večer su otvorili Iva Majoli i Marko Herceg, gubitnici večeri i po sudu žirija i po glasovima publike. Plesali su paso doble, latinoamerički ples u kojem je najčešće plesač toreador, a plesačica bik ili krpa. Marko je sjajno otvorio ples, i otplesao najbolje do sad. Prikazali su nekoliko lijepih pozicija, žiri je Ivi sugerirao da je gornji dio tijela trebao biti fleksibilniji. Marka su nakon plesa jako zezali, jer je za Ivu rekao “Mene je zadovoljila”, a nakon ispadanja je izjavio u šali kako mu je drago da je ispao nakon sestre.

Luka Nižetić i Mirjana Žutić su otplesali klasični slowfox uvjerljivim dugim koracima, za žiri je to bio “ples za uživanje”.

Davor Gobac i Tamara Despot imali su savršen tajming u paso doblu, i prema riječima žirija prikazali su dobru plesnu poruku. Jedva prosječne ocjene publika je u studiju primila s izrazitim negodovanjem, jer su bili oduševljeni plesom ovog para. U introu se Gobac nije osvrtao na prošlu emisiju “ne sjećam se, napio sam se bezalkoholnog piva”, ali je najavio da “ili bumo prvi, il bum ja u Vrapču”. Nije se dogodilo ni jedno ni drugo. Inače vrijedi spomenuti Davorovu definiciju ovog plesa: “Dve krave na livadi paseju, to je paso doble.”

Slijedeći par, Nikolina Pišek i Ištvan Varga, strasno su i energično otplesali paso doble s high kickom na kraju, srećom Ištvan je dobro prošao – bio je to dio koreografije.

A onda pobjednici: Lana Jurčević i Hrvoje Kraševac, prva desetka u ovoj sezoni za vrlo zahtjevni slowfox i najbolje otplesani standardni ples. Prava poslastica je bilo promatrati njihovo fluidno gibanje i lijepo klasično držanje.

Na kraju su Nicolas Quesnoit i Danijela Martinović pod kapuljačama i uz sjajnu glazbenu podlogu (Carmina Burana) prikazali potpuno drugačiji paso doble. Unatoč nekoliko grešaka i nesigurnosti i Nicolasovoj neshvaćenoj vic-dosjetki, završili su na visokom drugom mjestu. Treba li uopće napominjati da je u najavi Danijela opet dijelila lekcije žiriju za ocjene iz prethodne emisije?! Možda bi žiri trebao unaprijed razmaženoj kvazi-zvijezdi dodijeliti isključivo desetke, tako da ona uopće ne mora niti dolaziti do finala u emisiju.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube