Briljirali Lana i Hrvoje s tri desetke!

Davor Gobac i Tamara Despot u petoj emisiji Plesa sa zvijezdamaOve subote se plesala samba – ples lakoće i bezbrižnosti, valovitog gibanja i paradiranja u krugu s pokazivanjem plesnoj publici. Plesao se i beeki valcer, ali ga suci nisu brojčano ocjenjivali. Barbara (u krasnoj haljini s impresivnim dekolteom) i Duško su na početku reklamirali svoj dodatni posao “plešemo po kućama”, i bili su standardno dobri; međutim ne možemo se otet dojmu da malo previše “žicaju” žiri koji bi valjda svima kao u osnovnjaku trebali dijeliti najviše ocjene. 

Natjecateljski dio su otvorili Lana Jurčević i Hrvoje Kraševac. Briljantna samba, prava, brazilska; kreativna koreografija s puno vatrenosti i energije te sjajan rad bokova. Puni samopouzdanja sa odličnim balansom prikazali su sjajan show lakoćom pravog brazilskog para. Najviše ocjene u ovoj sezoni (tri desetke i jedna devetka) potpuno su zaslužene. Lana i Hrvoje su najkompletniji par ove sezone: sjajno se nadopunjuju, Lana je 100% u plesu, ne skriva se iza Hrvoja (neke druge zvijezde se malo ‘šlepaju’ na račun svog profesionalnog partnera), ne bahate se u izjavama (neki drugi opet da) – na plesnom podiju u 90 sekundi kažu sve. Nadamo se da vas nećemo ureknuti, nastavite ovako sjajno. Bravo!!!

Nikolina Pišek i Ištvan Varga – u njihovoj najavi “Mađar i polu-Slovakinja plešu brazilski ples” su imali simpatičnu koreografiju, ali nastup od Lane i Hrvoja je bio presvjež pa su malo ostali u sjeni prethodnog para. Inspirirani, s pokojom dobrom improvizacijom (koja nije promakla oku žirija) prikazali su lijep ritmički kontrast i zaslužili dvije visoke devetke za svoj nastup.

A onda Nicolas Quesnoit i Danijela Martinović – gubitnici večeri. Nicolas sa svježim samba idejama, Danijela s mrtvom prirodom na glavi otplesali su u prosjeku vrlo dobro. S time da je Nicolas sambu otplesao uistinu fenomenalno. Danijela tako-tako. Nicolas je sambu posvetio tragično preminulom Domagoju Nedugu iz Siska, plesaču s malo godina (niti 14), ali puno plesnog iskustva. Lijepa gesta od Nicolasa.

Luka Nižetić i Mirjana Žutić su, u odnosu na prethodne parove, malo prestatično (žiriju se, međutim, koreografija dopala) otplesali sambu, gotovo rutinski. Dosta su plesali ‘side-by-side’ kako bi Luka izbjegao vođenje.

A onda malo razočarenje: Davor Gobac i Tamara Despot. U uvodu je počelo uobičajeno, po Davorovoj definiciji samba je polupijani ples iz Južne Amerike. Davor je malo pokudio i svoju mamu “zadnji put je griz bio malo prerijetki”. Takva je bila i njihova samba. Otplesali su rekreativno, zapravo Gobac je više odglumio nego otplesao. Netom nakon plesa Gobac je primijetio “O karamba, kakva čarobna samba” i uz naklon pozdravio žiri sa “Dobra večer dragi humanisti”. Žiri je prokomentirao da je iznad kragne bila prava samba, ali ispod ne. I da je njihova samba bila prerijetka. I dodijelio im dvije četvorke (potpuno zasluženo) i dvije šestice. Gobac je i na to imao odgovor: ovo su ocjene kaj ličiju na moje iz osnovne škole (u prvom razredu).

Glasovi publike su ipak eliminirali Nicolasa i Danijelu. Danijelu možda zbog prenemaganja i posvemašne iritantnosti, a Nicolas je tu kolateralna žrtva. Jedina njegova krivnja je vic o Muji, Fati, plesu i pivu, koji je ne baš dobro ispričao, koji možete pročitati u našoj mikrogaleriji plesnih viceva. Davor i Tamara su potpuno nezasluženo prošli dalje. Nisu trebali, izgledali su kao da im je dosta svega, kao da su se i prije nastupa predali. No publika ih očito želi gledati i dalje jer su zabavni, a treba priznati da je ovo show za publiku, a ne za suce. S druge strane, izgelda da u 90 sekundi nastupa Davor i Tamara mogu raditi bilo što, glasovi publike ih mogu odnesti do finala i apsurda. Stoga, razočarani pristupom ovog para (dosad smo navijali za njih da ostanu što duže u natjecanju), slobodni smo predložiti da za slijedeću emisiju ponesu rekete za badmington, i odigraju partiju. Publika će ih ionako održati u emisiji. A u finalu bi mogli, na primjer, pikati goblen.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube