Ples oko motke

ples oko motkePles oko motke postaje sve popularnija ženska rekreacija. On više ne predstavlja tabu temu i prestaje biti povezan samo sa striptiz klubovima. Danas on postaje zabavan i seksi način za dovođenje tijela u formu. Predstavlja idealnu priliku da žene zavole same sebe, da se osjećaju poželjno, upoznaju svoje tijelo, a istovremeno dobro izgledaju. Naravno, još uvijek postoji strah od konzervativne okoline, ali hrabre žene ne prežu pred njom.  

Skoro svaka žena se želi osjećati seksi te želi održati svoju vezu živom i upravo zato je ovo idealna prilika za sve njih; održavaju tjelesnu formu, pridonose ljubavnom žaru i grade samopouzdanje.

Motka, koja se koristi kao rekvizit tijekom vježbanja, pravilno oblikuje svaki dio tijela. Fizički, ples oko motke, jača snagu, osobito gornjeg dijela tijela, tonizira mišiće cijelog tijela i poboljšava koordinaciju. Povećava mišićni tonus i fleksibilnost, nadograđuje izdržljivost, poboljšava cirkulaciju i smanjuje tijelo na pravim mjestima (stražnjici, trbuhu, bokovima, bedrima). Ispravlja držanje tijela, daje osjećaj za ritam i uči nas nekolicini trikova i savjeta primjenjivih u spavaćoj sobi. Također pomaže u otpuštanju endorfina, hormona sreće, koji znatno smanjuje stres.

U zapadnom svijetu ples oko motke je apsolutni hit, osobito nakon što se pročulo da ga prakticiraju mnoge slavne ličnosti poput Britney Spears, Madonne, Carmen Electre, Olge Kurylenko..

Od naših poznatih ličnosti u plesu s motkom uživaju mnogi. Marijana Mikulić je među prvima priznala da uživa u tom senzualnom plesu te da je od njega puna elana. Lana Jurčević je napravila provakativan spot za pjesmu “Pronađi me” u kojem izvodi akrobacije na motki.

Kineskinje ples oko motke isključivo povezuju s čvrstim tijelom. On na kineskom nema nikakvih negativnih značenja, povezuju se samo sa zabavnom rekreacijom.

Ples oko motke nije jednostavan, ali u svakom slučaju ga može naučiti svatko, bez obzira na tjelesnu konstrukciju. Davno je prošlo vrijeme kad je vježbati značilo isključivo hodati ili trčati. U ponudi je sve više opcija, a ples oko motke je trenutačno najpoželjnija.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube