Ples sa zvijezdama

Ples sa zvijezdamaPles sa zvijezdama show je britanskog BBC-a (u originalu: “Strictly Come Dancing”), a u jesen 2006. godine se licencirano počeo prikazivati i u Hrvatskoj u produkciji HTV-a. Dinamičan i ležeran show već je u prvoj sezoni privukao brojne poklonike; ustvari je postigao izvrstan uspjeh kod svih generacija gledatelja. Plesne škole u Hrvatskoj su imale pune ruke posla: moć medija je učinila svoje – otvarale su se nove plesne grupe, a termnini poduke su zbog popunjenosti dvorana dosezali i kasne večernje sate.  Slična se situacija događala i npr 1998. godine, u vrijeme svjetskog nogometnog prvenstva, prvog nastupa Hrvatske u tom natjecanju, kad su gradska i selska igrališta postala odjednom pretijesna za nebrojene “haklere”. Uglavnom, što se plesa tiče: i neka! Ples sa zvijezdama izvrstan je show koji za razliku od ispraznih debiloidnih Big Brother-a (koji ljudima, pogotovo kad se uzme u obzir dob pretežitog dijela gledatelja, šalje autodestruktivne poruke), osim što gledatelja zabavi, daje mu i konstruktivan poticaj: možeš i ti! Prosječni gledatelj Plesa sa zvijezdama osjeća nakon odgledanog show-a ispunjenje pozitivnom energijom. I motiviranost.

Ples sa zvijezdama je natjecanje u kojem je u prvoj sezoni nastupilo osam parova, koji čine poznata osoba + član/ica Hrvatskog sportsko-plesnog saveza. Budući da su probijali led, navest ćemo parove prvog hrvatskog Plesa sa zvijezdama:

Rene Bitorajac i Mirjana Žutić

Dubravko Šimenc i Tamara Despot

Zoran Vakula i Ksenija Plušćec

Zdenka Kovačiček i Hrvoje Kraševac

Zrinka Cvitešić i Nicolas Quesnoit

Sandra Bagarić i Leon Ajtlbez

Maja Šuput i Ištvan Varga

Žarko Radić i Ivana Antinac

Pobjednici prve sezone su Zrinka Cvitešić i Nicolas Quesnoit. Uspješnost nastupa u svih osam tjedana ocjenjivali su u jednakim omjerima stručni žiri (Milka Babović i koreograf Dinko Bogdanić) i publika telefonskim glasanjem. Natjecatelji su se takmičili u standardnim i latinoameričkim plesovima. Ples sa zvijezdama išao je, i ide uživo iz Zagreba, a čak su i probe dijelom polureality (nek nam akademik Brozović oprosti na ovakvoj čudovišnoj riječi). Zvijezde su imale i poteškoća u samom početku, zapamtili smo upalu mišića Sandre Bagarić te ukočenje Maje Šuput – pomogle su joj opuštajuće kremice.

Na kraju ćemo napomenuti da je još u doba crno-bijelih televizora legendarni Anton Marti napravio sličan TV show, dakako, sukladno vremenu, u skromnijoj verziji. Najveći HTV-ov studio nosi danas njegovo ime. Ples sa zvijezdama se snima upravo u tom studiju.

Na našim stranicama moći ćete osvrtima pratiti i informirati se o Plesu sa zvijezdama u novoj sezoni, a svojim komentarima ćete nam se pridružiti i na forumu koji je u pripremi.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube