Ples sa zvijezdama 2012: Nika Fleiss ispala u prvoj vožnji, Kristalna Kugla se konačno nasmijala i pobijedila

Barbara Radulović i Robert SchubertU novoj sezoni HTV-ovog showa Ples sa zvijezdama nova su pravila. Ukupno nastupa deset parova, u prvoj emisiji ženske, a u drugoj muške zvijezde. Tako smo večeras imali priliku vidjeti na djelu pet parova profesionalnih plesača i zvijezda – plesačica. 

Led na plesnom podiju su probili Ana Begić i Hrvoje Kraševac. Njihov cha cha cha očekivano nije bio savršen. Ana je u jednom trenutku pogriješila, ipak žiri je bio pun hvale. Dinko Bogdanić je pohvalio rad nogu, Elio Bašan koreografiju, a Davor Bilman savršene pozicije ruku.  S druge strane, Ana nije imala potrebnu fleksibilnost u nogama, a u plesu je općenito nedostajalo cha koraka.

Prvi engleski valcer večeri otplesali su Nika Fleiss i Marko Herceg. Niki su, prema riječima Dinka Bogdanića, oči skoro izletjele na plesni podij. Zanimljivo, nakon plesa na upit Barbare Kolar jesu li ocjene bile realne, Marko je rekao kako suci ne griješe. Fantastična izjava nad kojom bi mogli razmisliti svi vezani uz sport: poznato je da za loš rezultat hrvatski sportaši i treneri prvo okrive suce.

Mirna Medaković i Damir Horvatinčić pokazali su uistinu atraktivan cha cha cha. Perfektni chasse korak pohvalio je Dinko, a ‘osmijeh za tri do četiri para’ Davor.

Engleski valcer Barbare Radulović i Roberta Schuberta bio je fantastičan. Pokupili su dvije desetke, što je vjerojatno prvi put dosad da žiri pokazuje najviše ocjene već u prvoj emisiji. Barbara je Robertu dala nadimak Kristalna Kugla, a voditeljica Barbara pohvalila natjecateljicu Barbaru jer je prva uspjela Roberta natjerati da se smije.

Posljednji natjecateljski par Blaženka Leib i Patrik Majcen otplesali su prosječan cha cha cha. Davor je kritizirao čaš mlitave čas drvene Blaženkine noge, a Elio Bašan aritmiju nogu i glazbe.

Prije proglašenja gubitnika večeri vidjeli smo dobar scenski nastup Severine, mambo nastup svih muških zvijezda koji se natječu iduće subote, te iskreni mini intervju s Markom Toljom, pobjednikom prošlogodišnje sezone Plesa sa zvijezdama.  Marko je priznao da danas pleše manje nego prije nastupa u showu, da se njegovo znanje plesa svodilo na štrebanje koreografije te kako se ne bi lako odlučio na nastup na plesnom podiju.

Publika je pokazala palac dolje Niki Fleiss i Marku Hercegu – ispali su u ovim kvalifikacijama. Slijedeće subote od pet parova iz druge skupine  jedan par će napustiti show, tako da od treće emisije natjecanje ide uobičajeno, s time da u finale ulaze tri para. Plesnu večer zatvorila je Severina pjesmom Grad bez ljudi.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube

Comments are closed.