Martina Tomčić pobijedila ali ispala, u finalu Lana Banely i Damir Horvatinčić protiv Marka Tolje i Ane Herceg

Martina Tomčić pobijedila ali ispala, u finalu Lana Banely i Damir Horvatinčić protiv Marka Tolje i Ane Herceg Kakva uzbudljiva polufinalna večer! Pun mjesec i južina izgleda da su pomogli da ova emisija Plesa sa zvijezdama bude najluđa do sad! Raspoloženi voditelji i natjecatelji, sjajne plesne predstave svih parova, te ispadanje pobjednice(!) Martine Tomčić razlog su pametno potrošenom vremenu provedenom  ispred malih ekrana.

Početak nije obećavao previše; voditelji su nešto prenapadno jaukali, otprilike u svakoj rečenici smo tri puta čuli joj!što je brzo postalo naporno toliko da smo se hvatali za daljinski od TV-a. Uh, kako bismo pogriješili da smo promijenili program!

Lana Banely i Damir Horvatinčić briljantnim tangom otvorili su plesno polufinale. Odmjerenim koktelom argentinskog i internacionalnog tanga pokazali su da su vrijedni polufinala. Da, Lana je od svih natjecatelja najviše napredovala. To je bilo vidljivo i u snažnom i dinamičnom paso dobleu, za koji su osvojili tri desetke.

Brz i vedar quickstep Marka Tolje i Ane Herceg nagrađen je također s tri desetke iako je Marko pogriješio u plesu. Davor Bilman duhovito je komentirao početak quickstepa riječima kao da su bile dvije partnerice.

Međutim, drugi njihov ples, cha cha cha, nije bio na razini prvog. Objektivno (ako možemo tako reći) to je bio najslabiji ples od svih šest viđenih večeras.

Dosta težak zadatak imali su Martina Tomčić i Marko Herceg. No Martini očito leže izazovi, pa je u prvom plesu, slowfoxu, oduševila žiri. Davor Bilman je nahvalio njezin ples, te nekoliko važnih detalja, poput uspješnog petnog okreta na početku, što je toliko razvselilo Martinu da je dotrčala do Davora, izljubila i njega, a potom i Duška i Marka.

Duhovita, na početku Tom i Jerryjevska, quickstep koreografija te izvrsna kontrola kretanja ponovno su oduševila žiri koji je Martini i Marku dodijelio tri desetke. Iste ocjene su dobili i za prvi ples, čime su zasjeli na prvo mjesto po ocjenama žirija. Zanimljivo, Marko Tolja i Ana Herceg su bili posljednji.

Iako se nekako dalo naslutiti da će Marko i Ana zbog podrške glasača ući u finale, a Lana i Damir zbog lošije plasiranosti ispasti, glasovi publike pokazali su palac dolje Martini i Marku! Martina nije bila tužna; konačno, ispala je iz showa kao pobjednica. Tako donekle očekivano finale brata (Marko Herceg) protiv sestre (Ane Herceg) nećemo gledati. Trenutak nakon proglašenja rezultata kamera je uhvatila razočaranu Anu koja se ovakvom finalu nadala.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube