Lažljiva Lana Banely, katastrofalna greška Damira Horvatinčića, Marko Tolja i Ana Herceg pobjednici Plesa sa zvijezdama

Marko Tolja i Ana Herceg pobjednici Plesa sa zvijezdama (Foto: HRT)U finalnoj emisiji šeste sezone Plesa sa zvijezdama dva para su plesali po tri plesa: jedan standardni, jedan latinoamerički i jedan ples slobodnog stila (freestyle). Marko Tolja i Ana Herceg zasluženi su pobjednici showa.

Marko Tolja i Ana Herceg za prvi ples su odabrali tango. Odličnu koreografiju i izvedbu malo je zasjenio relativno loš odabir pjesme za tango; naime, plesali su na Pretty Woman Roya Orbisona. Za drugi ples, jive, pljuštale su pohvale:
– Bilo je ludo i nezaboravno!- ustvrdio je Elio Bašan.
– Razigrali ste tijelo i dušu! – riječi su Dinka Bogdanića.
Duhovitim disko plesom u stilu sedamdesetihzaokružili su seriju sjajnih nastupa. Od dvanaest ocjena, samo su jednu devetku dobili, ostalo su bile desetke.

Lanu Banely očekivali smo vidjeti bez odjeće, no nije ispunila obećanje iz četvrte emisije, tako da smo se morali prepustiti samo njezinom plesu. Elegantan i skladan engleski valcer donio je Lani i Damiru Horvatinčiću maksimalne ocjene. Jednako dobar je bio i njihov paso doble.
– Lana je bila kao dobar mercedes! – komentirao je Dinko Bogdanić.
I kad smo očekivali da će u najboljem izdanju freestyleom završiti nastup, dogodilo se pravo razočarenje. Počeli su u bollywooskom stilu, i to vrlo simpatično, no nakon toga smo se nagledali svega, kao da je netko namontirao isječke raznih plesnih figura različitih plesova. Nepovezano. Neshvatljivo kako je Damir Horvatinčić složio tako lošu koreografiju. Ovo je do sada vjerojatno najlošiji freestyle u svim dosadašnjim sezonama Plesa sa zvijezdama.

Ipak, Marko Tolja je imao jako brojne glasače tijekom svih osam emisija, i loš freestyle nije bio razlogom što su Lana i Damir izgubili. Objektivno Lana i Damir su ulaskom u finale nadmašili očekivanja. U show programu Marko je i zapjevao, a na plesnom podiju brat i sestra, Marko i Ana Herceg, pokazali su kako plešu profesionalci. Također smo imali prigodu čuti i vidjeti sjajni 2Cellos uoči skorašnjeg nastupa u Lisinskom.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube