Denis Ahmetašević odlepršao iz Plesa sa zvijezdama

Denis Ahmetašević i Mirjana Žutić (Foto: HRT)Petu emisiju otvorili su Daria Brdovnik Bukvić i Azamat Nabiullin ulomkom iz baletne predstave Breza čiju režiju i koreografiju potpisuje Dinko Bogdanić. Pet parova se ove subote natjecalo u dva plesa: sambi i bečkom valceru. Bečki valcer su svi plesali istodobno. a žiri je donio samo jednu zajedničku ocjenu pojedinom paru. Ta se ocjena pribrajala četirima ocjenama za sambu, a zbroj pet ocjena definirao je poredak na ljestvici žirija.

Denis Ahmetašević i Mirjana Žutić probili su samba led u petoj emisiji. Žiri je imao riječi pohvale samo za koreografiju, no ne i za Denisovu izvedbu koji je previše lepršao po zraku, a u okretima bio pomalo drven. Njihov bečki valcer je također bio najslabije ocijenjen, nedostajalo je Denisovog pravog džentlmenskog držanja koje se očekuje u ovom plesu. Glasovi publike nisu pomogli ovom paru, pa ih iduće subote nećemo gledati u showu.

Ulična samba, kako ju je nazvao Elio Bašan, Lane Banely i Damira Horvatinčića, bila je osrednja, a Lana je na početku pogriješila ritam. Kasnije se ispravila, no u njenom plesu bilo je i kontroliranih i nekontroliranih kretanja, što je dalo tek prosječan ukupni dojam. U bečkom valceru ovaj se par pokazao najboljim, što ih je ukupno dovelo do drugog mjesta.

Samba Martine Tomčić i Marka Hercega bila je za nijansu bolja. Davor Bilman je uočio premalo fluidnosti u Martininom gibanju. Njezin ples je na trenutke ličio na slideshow, a ne na film. Dobar ritam i pokrete pohvalio je Dinko Bogdanić za bečki valcer.

Jelena Perčin i Hrvoje Kraševac nisu se proslavili u sambi. Jelena je bila poprilično ukočena u sambi, ali i u bečkom valceru. Malo im je nedostajalo da ispadnu iz natjecanja.

Dinko Bogdanić je pohvalio posljednju sambu večeri – Marko Tolja i Ana Herceg uistinu su najbolje otplesali ovaj ples. Za razliku od Dinka, Davor Bilman je bio kritičan, no ukupno je ovaj par najbolje ocijenjen u sambi. Elio je valcer Marka i Ane opisao kao valcer na zabavi, no brojčana ocjena je bila visoka, te je ovaj par ukupno pobijedio u petoj emisiji.

Pravu poslasticu priredili su nam i gosti Gabriela Pilić i Ištva Varga. Njihovi paso doble i cha cha cha na trenutke su djelovali nestvarno.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube