Nezaustavljivi Nera i Damir, Petar Vlahov ispao

Petar i Ana ispali (foto: HRT)Nera i Damir uvjerljivo prema finalu. Gledatelji ne vole Milu Horvat. Ispao Petar Vlahov. U petoj emisiji plesla su se dva plesa: samba i bečki valcer.

Bojan Jambrošić i Martina Bastić nastupili su prvi: Bojan je djelovao prilično mlako u Martininoj maštovitoj samba koreografiji. Kao drugi natjecateljski par izvrsnu izvedbu sambe prikazali su Mila Horvat i Robert Schubert, što je žiri nagradio visokim ocjenama (Milka Babović je podigla prvu desetku za njih). Nakon njih, Nera Stipičević i Damir Horvatinčić koji su si otežali nastup izborom neprikladne glazbe – no točne figure i suvereno vladanje podijem donijeli su im tri desetke.

Nastup Petra Vlahova slikovito je opisao Davor Bilman ‘Kao da je progutao veliku kantu ljepila’. Ana Domišljanović domišljato je posložila koreografiju kako bi se sakrili Petrovi nedostaci, no ipak su dobili najniže ocjene.

Prije nastupa zadnjeg para, zbog zasad nepoznatih razloga, na nekoliko je minuta prekinut prijenos emisije. Voditelji su to opravdali tehničkim smetnjama, a uskoro ćemo saznati o čemu se točno radilo.

Na kraju, zanimljivu sambu su pokazali Sanja Doležal i Hrvoje Kraševac: s jedne strane puno samopouzdanja, s druge nekoliko grešaka, popikavanja i sudaranja (iz kojih su se jako dobro izvukli), u konačnici su izvukli poprilično visoke ocjene (dvije devetke!).

Nakon toga slijedio je skupni bečki valcer: svih pet parova nastupalo je istodobno, najbolji su bili Nera i Damir, a najlošiji Petar i Ana. Prema novim pravilima suci su donijeli jednu jedinstvenu ocjenu za svaki par i ta ocjena se pribrojila ocjenama za sambu. Na temelju ukupnog zbroja ocjena (četiri za sambu i jedna za valcer) kreirao se poredak u kojem su najbolji bili Nera i Damir, a na dnu Petar i Ana.

Nakon pribrojavanja glasova publike, u doplesavanje su očekivano ušli Petar i Ana te neočekivano (jer su po ocjenama bili na visokom drugom mjestu) Mila Horvat i Robert Schubert. Očito Milini navijači nisu odveć marljivi u tipkanju SMS-ova, pa su Mila i Robert po drugi put ušli u borbu za prolaz. Ipak, razlika u kvaliteti je bila očita: žiri je jednoglasno stao na stranu ovog para, pa natjecanje napuštaju Petar Vlahov i Ana Domišljanović.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube