Apsolutni show: Nera mahala kao prometnik, Bojan kao plesačica, Hrvoje ošamario Ivanu Brkljačić!

Petar Vlahov i Ana Domišljanović  (Foto HRT)Dokazanim principom ne mijenjaj ekipu koja pobjeđuje, HTV je uplovio u još jednu, čini se, izvrsnu sezonu Plesa sa zvijezdama sa uhodanom voditeljskom postavom, Duškom Ćurlićem i Barbarom Kolar, te standardnim žirijem (Elio Bašan, Milka Babović, Dinko Bogdanić, Davor Bilman).

Petu sezonu showa engleskim valcerom otvorio je par Sanja DoležalHrvoje Kraševac. Unatoč strahovima da se ne popikne i padne, Sanja je, uz sigurno vodstvo Hrvoja, pokazala da jako dobro vlada plesnim podijem, tako da je nadmašila početni cilj (‘Nadam se da ću biti dobra barem kao Davor Gobac’).

Bojan Jambrošić – tko je tu plesač?

Bojan je razočarao nastupom – skrivao se, stajao je na mjestu, nije plesao – a kad je i počeo plesati, cha cha cha pokreti ruku su mu bili ženski, pa smo na trenutke imali dojam da plešu dvije plesačice.

Niti Nera Stipičević nije imala sjajan rad ruku – na trenutke je mlatila njima poput prometnika, što žiriju nije promaklo. No njen nastup, ukupno gledajući, bio je vrlo dobar, pa su završili na visokom drugom mjestu.

Ivana Brkljačić tražila šamar, pljusku joj odvalio Hrvoje Rupčić

Ivana je imala zanimljiv način razbijanja treme – tražila je da je netko ošamari, a jedini tko se usudio bio je Hrvoje Rupčić. Imala je dosta zahtjevan ples – cha cha cha ne dopušta igru skrivača; plesačica je u prvom planu, i u tome se nije najbolje snašla. Možda joj standardni plesovi bolje leže.

Ak sem ti srčeko ranil…

Zijad Gračić i Tihana Devčić odabrali su legendarni Spoved (ak sem ti srčeko ranil) kao glazbenu kulisu za engleski valcer. Vrlo rijetko se natjecatelji odlučuju za domaće pjesme, a ova se pokazala kao pun pogodak. Žiri je hvalio koreografiju, jako dobre linije tijela te savršen ritam.

Petar Vlahov kao novi Gobac?!

Prestatičan Petar Vlahov koji je izgledao kao da se niti ne trudi, podsjećao je na nastupe Davora Gopca u ovom showu prije dvije godine. Gotovo paraliziran često je gubio korak, a njegov ples najbolje je opisao Davor Bilman riječima jako puno pokreta iz teretane. U svakom slučaju, Petar je istaknuo kandidaturu za brzo ispadanje iz natjecanja.

U nastupu Hrvoja Rupčića i Marije Stošić žiri je pohvalio odličan ritam (što je i logično za Hrvoja) i jako dobru kontrolu plesa, te ih nagradio dobrim ocjenama.

Završni nastup pripao je Mili Horvat i Robertu Schubertu – izvrsna koreografija, dobar tajming i hrabar nastup Mile donio im je pobjedu u prvoj emisiji.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube