Uvjerljivi Franka i Ištvan, Vedran i Marija ispali

Vedran i Marija (Foto: HRT) U šestoj emisiji Plesa sa zvijezdama plesala su se dva plesa, a  dominirali su Franka Batelić i Ištvan Varga.  U uvodu showa voditelji su se osvrnuli na brojne i burne reakcije izazvane prošlotjednim ispadanjem Ive Šulentić i Damira Horvatinčića, ponovivši još jednom pravila natjecanja: zadnju riječ imaju glasovi gledatelja.

Franka i Ištvan, pobjednici ove emisije, bez greške su otplesali živahan quickstep za koji su pokupili najviše ocjene žirija. U drugom plesu, cha cha cha, u zanimljivoj Thriller koreografiji i prisjećanjem na Michaela Jacksona samo im je jedna ocjena bježala od maksimalnih 40 bodova. Ocjene su možda bile i malo previsoke, budući da se u plesu Franke baš i nije moglo pronaći cha. 

Gordan Kožulj i Ana Herceg plesali su jive i slowfox. Gordan je u jiveu bio pomalo usporen i premekan; umjesto potrebne oštrine u nogama kao da je bio na federima. Slowfow koji su otplesali na nezaboravnu Always look on the bright side of life iz Monty Pythona je bio puno bolji, uz efektni pomalo baletni početak, pravilne linije i dobro kretanje, otplesali su, prema riječima Davora Bilmana, najbolji njihov ples do sada. 

Solidan cha cha cha Vedrana Mlikote i Marije Šantek te dobar tango (u kojem je ipak bilo i ‘malo hrđe u koljenima’ prema riječima Milke Babović) bili su dovoljni za treće mjesto, no nedovoljno za ostanak u showu – izbacili su iz glasovi gledatelja. 

A kad jednom smrkne, drugom svane. Ana Ugarković i Nicolas Quesnoit po ocjenama su bili najslabiji, ali je više nego očito da ih gledatelji vole, pa su ih i ovaj put spasili od ispadanja uvevši ih u polufinale. Nakon tek solidnog engleskog valcera, Anina rumba je bila uistinu slabašna. Bila je to Anina rumba bez rumbe; prestatična, a na trenutke se činilo da Ana uopće ne pleše, već – šeta podijem.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube