Pobijedili Franka Batelić i Ištvan Varga, Sandi i Gabrijela prvi napustili show

Sandi Cenov i Gabriela Pilić u drugoj emisiji Plesa sa zvijezdama (Foto: HRT)U drugoj emisiji Plesa sa zvijezdama najbolje ocjene žirija pokupili su Franka Batelić i Ištvan Varga. Sandi Cenov – Gabrijela Pilić skupili su samo 21 bod, kao i par Frano Lasić – Mirjana Žutić, a ispali su iz natjecanja zbog manjeg broja poziva gledatelja.

 

Rumbom su plesnu večer otvorili Gordan Kožulj i Ana Herceg. Unatoč pomalo statičnoj koreografiji te Gordanovim suviše ravnim rukama (što nije neobično za plivača), zbog lijepih linija i efektnog početka dobili su relativno visoke ocjene i završili na četvrtom mjestu. Gordan je izjavio da je imao veću tremu u Plesu sa zvijezdama nego na Olimpijskim igrama.

 

Nakon njih, pred milijunsku publiku na podij su izašli Iva Šulentić i Damir Horvatinčić. Maštovita quickstep koreografija i vrlo dobra izvedba donijeli su im visoko drugo mjesto.

 

Rumbi Sandija i Gabrijele Pilić četveročlani žiri se najviše smijao. Slabi bokovi i kukovi Sandija, te u rumbi neprihvatljiv, pomalo monolitni stav donio im je najniže ocjene, što je rezultiralo ispadanjem iz showa.

 

Niti slijedeći par se nije proslavio na podiju: Frano Lasić i Mirjana Žutić su skupili jednako malo bodova od žirija, ali ih je od ispadanja spasilo glasanje gledatelja. U simpatičnoj Muppett show koreografiji (Frano kao Kermit, a Mirjana kao Miss Piggy) otplesali su prespori(!) quickstep, a Franine noge i gornji dio tijela kao da su pripadali dvjema različitim osobama.

 

Vedran Mlikota i Marija Šantek plesom su lijepo ispričali rumba priču i ostvarili značajan napredak u odnosu na prvu emisiju. Kritike žirija iz prve emisije (na što su oboje bili pomalo ljuti) očito su konstruktivno djelovale na njih. Vedan je u plesu dvaput napravio tzv. špagu iz koje se efektno podigao.

 

Jako dobar quickstep Vanesse Radman i Roberta Schuberta bio je dovoljan za treće mjesto. U plesu je nedostajalo malo više dinamike, no unatoč tome nastup je bio iznadprosječan.

 

Predzadnji su nastupili Franka Batelić i Ištvan Varga. Njihova (možda i malo previše) seksipilna rumba je bila puna vitalnosti, a otplesana je bez greške pa su i ocjene žirija bile ujednačene i visoke.

 

Nicolas Quesnoit i Ana Ugarković pokazali su da su poletan i skladan par, otplesali su dobar quickstep, no u narednim emisijama će ipak morati pokazati malo više kako bi ostali u natjecanju.

 

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube