Jiveom briljirali Damir Horvatinčić i Iva Šulentić

Pobjednici Iva Šulentić i Damir Horvatinčić (Foto: HRT)Treću emisiju Plesa sa zvijezdama tangom su otvorili Ana Ugarković i Nicolas Quesnoit. U prvom dijelu nastupa koristili su elemente argentinskog tanga kojima se ne bi trebalo služiti u standardnom tangu, pa su zbog toga dobili i niže ocjene žirija. Inače, otplesali su korektno, iako je Ani nedostajalo strasti i čvrstoće u nogama.

Nakon njih uslijedio je jive Vedrana Mlikote i Marije Šantek. Dojam je da Vedran nije dorastao vrlo simpatičnoj i pomalo ambicioznoj koreografiji: promašio je par puta korake, a noge su trebale biti znatno oštrije. 

Slično Vedranu, i Frano Lasić nije pokazao rad nogu kakav je za očekivati u tangu; djelovao je pomalo mlitavo. No njegova partnerica Mirjana Žutić je uspjela iz Frane izvući najviše što je mogla, pa je par, ukupno gledajući, lijepo otplesao tango. 

Vanessa Radman i Robert Schubert su bili gubitnici večeri. Skupili su 24 boda, kao i Vedran i Marija s kojima su dijelili zadnje mjesto, ali ih je manji broj telefonskih glasova izbacio iz daljnjeg natjecanja. Vanessa je pokušavala prikriti razočarenje zbog ispadanja iz showa. Jive koji su otplesali je bio pomalo anemičan s obzirom na zabavan kakakter tog plesa. Elio Bašan, kojeg su voditelji šaljivo zamolili da u ovoj emisiji pokuša govoriti hrvatski (dosad je puno uobičajenih fraza izgovarao na engleskom jeziku što je malo i ljutilo dio gledatelja), nije izdržao pa je njihov ples komentirao sa ‘more energy’. 

I kad je poneki gledatelj pomislio da će u ovoj emisiji ostati uskraćen za natprosječna plesna umijeća (budući da prva četiri para nisu oduševila svojim plesom), na podij su se popeli prošlotjedni pobjednici Franka Batelić i Ištvan Varga. Uz efektnu zvučnu kulisu (žiriju se nije dopao njen početak), pokazali su dotjerani i energični tango, i zaslužili prve dvije desetke u ovoj sezoni. 

Nakon njih, furiozni jive Ive Šulentić i Damira Horvatinčića. Temperamentni i bogati ples bez ikakvih grešaka donio im je maksimalnih 40 bodova, odnosno sve sudačke desetke, i jasno, pobjedu u trećoj emisiji. 

Ana Herceg i Gordan Kožulj zaključili su show s korektnim tangom. Ispunili su cijeli plesni podij uz besprijekorno držanje i izvrsnu prikrivenu strast kakvu tango traži. Suci su ih nagradili visokim ocjenama, pa su završili na trećem mjestu.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube