U finalu Gordan Kožulj i Ana Herceg protiv Franke Batelić i Ištvana Varge

Ana i Nicolas (Foto: HRT) U sedmoj, polufinalnoj večeri nije bilo iznenađenja – uvjerljivo najbolji Franka i Ištvan, vrlo dobri Gordan i Ana, a na začelju i prema ocjenama žirija i prema glasovima publike Ana i Nicolas.

Franka i Ištvan su otplesali energični jive sa sjajnim linijama i nešto lošijim Frankinim osnovnim jive koracima kojih kao da nije bilo. Unatoč tome, dobili su desetke (osim od Davora Bilmana). U drugom plesu, slowfoxu, pokupili su sve desetke, a Dinko Bogdanić ih je, dosta preambiciozno, stavio u istu rečenicu s Ginger Rogers i Fred Astairom. Pobjedu su Franka i Ištvan u ovakvoj konkurenciji itekako zaslužili. 

Gordan Kožulj i Ana Herceg  su večer otvorili sa cha cha cha. Objektivni Davor Bilman utvrdio je kako je sam Gordanov cha bio s preskvrčenim nogama, dok su ne-cha dijelovi bili bolji. Nešto više ocjene dobili su za drugi ples – quickstep, a uz glasove publike to im je bilo dovoljno za finale. 

Treći par, Ana Ugarković i Nicolas Quesnoit, koji su od žirija tek u šestoj emisiji izmamili nešto slično pohvali, i koje je u polufinale uvela publika tj. njeni glasovi, nastavili su plesati u svom stilu. Obećavajući holivudski uvod u slowfoxu, stanka u koreografiji (Otišli su na gablec, duhovito je komentirao Elio Bašan), neuštimani jive s dosta grešaka, te Anino umalo uspješno rušenje Nicolasa bilo je nedovoljno za ulazak u finale. Ipak iz natjecanja nisu izašli bez prave pohvale: Dinko Bogdanić je pohvalio Anin kostim. 

Slijedeće subote gledat ćemo finale u kojem Gordan i Ana teško da imaju šanse protiv Franke i Ištvana. Ravnopravni suparnici Franki i Ištvanu ispali su u šokantnoj petoj emisiji.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube