Večer orijentalnog plesa i egipatskog folklora

U Studiu smijeha (Vlaška 92) 27. svibnja će se održati 2. Večer orijentalnog plesa i egipatskog folklora. U uzbudljivom i atraktivnom programu Plesnog studia Cleopatra moći ćete uživati u različitim stilovima orijentalnog plesa i egipatskog folklora. 

Večer će začiniti ples rekvizitima i atraktivnim muškim izvođačima. Kao i prošle godine, organizatori će se potruditi da uz svu ljepotu plesa posjetitelji naučite ponešto i o samoj povijesti, kulturi i tradiciji Egipćana. Posebni gosti su Bastet (Zagreb), Devi Rani (Split), Anja Kulinski (Austrija), Lovro Slunjski (Zagreb) te Gayatri Mondal (India, Zagreb).

Nakon plesne večeri možete ako poželite ponovo sresti izvođače i po prvi put se sresti s orijentalnim plesom ili nadograditi svoje znanje, na radionicama koje će se održati 28.svibnja, na lokaciji Šoštarićeva 6 (križanje Draškovićeve i Vlaške, na početku Schlosserovih stuba).

Radionice:

1. ANJA KULINSKI

Workshop – Combinations à la Anja 10:00-12:00

Elegant…classy…and charming – we learn exciting combinations with lots of modern elements mixed with classical oriental dance movements – try the Anja style!

150Kn/osobi

2. DEVI RANI

Radionica s “Natya Shastra” dramski izražaj na sceni ! 12:00-15:00

*Sa velikim zadovoljstvom Vam predstavljam moj rad zadnjih 7godina.Ovo je plesna radionica na kojoj ćete naučiti sve o najstarijem priručniku o plesu i drami koji danas imamo opisan u Natya Shastri i vidljiv na drevnim skulpturama u Indiji i cijeloj Aziji. Znanje bazirano na starim spisima je uputa za sve plesove na svijetu, (indijske ,folklorne ,balet ,belly dance itd.). Ovi seminar i plesna radionica će vam otvoriti sve mogućnosti pokreta u plesu i biti će vam inspiracija za daljnji rad ili nekome za početak razumijevanja plesne umjetnosti i dramskog izražaja. Želite naučiti izraziti osjećaje na sceni onda je ovo prava radionica za vas.”

300 Kn/osobi

3. TANJA KUŠAN

Oriental 18:00-20:00

“Na radionici ćemo se baviti tehnikom egipatskog klasičnog stila, te ćemo uz pokret, različite plesne kombinacije, ritam i muziku uvježbati koreografiju koja se može koristiti kao solo ili grupna izvedba. Radionica je namjenjena svima koji žele naučiti način izvođenja i prezentaciju ovog stila, a imaju plesno iskustvo u orijentalnom plesu minimalno godinu dana.”

100kn/osobi

4. IVANA LUŽANIĆ

Melay laff 15:30-17:30

Drago mi je da sam upornim radom i edukacijom sa brojnim arapskim učiteljima, stekla dovoljno znanja koje mogu podijeliti s Vama.

Te Vas pozivam na zabavnu radionicu na kojoj ćemo proći kroz povijest plesa, tehniku, ples rekvizitom i koreografiju.

Pleše se na veselu muziku, a kao rekvizit se koristi mellaya (velika marama) u koju se omotavamo i s kojom se igramo dok plesom zavodimo.

Mellaya leff je ples Alexandrie, koji su žene plesale na lokalnim slavljima ili dok su dočekivale muževe iz ribolova. Ples je prepoznatljiv po haljinama do koljena i prekrivenim lice, kao posljedica modernizacije Alexandrie i Caira.

Ako se kroz ples želite zaista zabaviti i probati nešto drugačije onda je Mellay laff ples za Vas.

100,00 kn/osobi

5. GAYATRI MONDAL

Maar Dala 20:00.22:00

Iz svjetski poznatog filma DevDas, pripremili smo radionicu na pjesmu Maar Dala, jedan od najatraktivnijih plesova Madhuri Dixit. Pjesma opisuje osječaje djevojke prema svojoj voljenoj osobi. Radionica će vas podučiti ovom Indijskom plesu, kao i izražaju emocija kroz ples, pokrete ruku, te grimase lica, a ujedno ćete se odlično zabaviti

Cijena 100,00 kn/osobi

Kontakt telefoni: 098 248 361, 095 908 1027

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube