Umro Michael Jackson

Michael Jackson, kralj popa, najveća zvijezda nakon Elvisa Presleya, umro je sinoć u Los Angelesu od posljedica srčanog udara u pedesetoj godini života.

Ispred bolničkog centra UCLA, u koji je prevezen oko pola sata nakon zatajenja srca, okupio se velik broj bolom shrvanih Michaelovih obožavatelja, neki su iz očaja vikali ‘Spasite ga! Morate ga spasiti!’. No, spasa nije bilo: tri sata nakon zatajenja srca liječnici su proglasili njegovu smrt.

Blistava karijera koju je započeo u 5. godini nastupajući kao dio obiteljskog benda Jackson 5, potrajala je više od 40 godina. Michael je vlasnik brojnih Guinnessovih rekorda, poput onog u posjećenosti koncerata (504 tisuće fanova ga je gledalo na Wembleyu u sedam slijednih koncerata), ali i najprodavanijeg albuma svih vremena – ‘Thriller’, koji se do danas prodao u preko stotinu milijuna primjeraka. Ukupno je prodao preko 750 milijuna primjeraka nosača zvuka.

Michael Jackson se pripremao za povratničku turneju ‘This Is It’, koja je postala najbrže rasprodana turneja u povijesti – planule su apsolutno sve ulaznice za 50 koncerata koji su trebali započeti 13. srpnja i trajati sve do ožujka 2010. godine.

Vrhunskog glazbenika i izvanrednog plesača pamtit ćemo zauvijek.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube