Sutra počinje 13. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

katastrophe.jpg Sutra 20. srpnja počinje Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat i ove godine će trajati do 23. srpnja. na otvaranju festivala očekujemo brojne veleposlanike koji će doći podržati svoje kompanije koje gostuju na Festivalu kao i sam Festival. Festival će na Trgu otvoriti u 21.30 gosti iz Belgije – Company Wazovol, nakon čeka slijedi u 22.00h u Kaštelu Grimani, prava plesna rapsodija koju će nam odplesati naši gosti iz Španjolske – kompanija Daniel Abreu s predstavom Animal.  

Ovaj najvažniji ljetni plesni festival u Hrvatskoj ugostiti će ove godine umjetnike iz Španjolske, Belgije, Portugala, Slovačke, Francuske, Austrije i Hrvatske. Trinaesta edicija festivala ponovno predstavlja izuzetno zanimljive i kvalitetne koreografe i ansamble. Publika će imati priliku vidjeti žanrovski različite predstave suvremenog plesa, a ističemo poznatog španjolskog koreografa Daniela Abreu koji dolazi sa predstavom ANIMAL, ansambl Señor Serrano s vizualno snažnom predstavom Katastrophe, te Wazovol koji otvaraju Festival s De pied ferme, predstavom novog cirkusa.

Također će se predstaviti i hrvatski umjetnici, od kojih izdvajamo Matiju Ferlina i njegovu novu predstavu SAD SAM LUCKY, koja je nastajala u Svetvinčentu u sklopu festivalskog rezidencijalnog programa, te Katarinu Đurđević i Ivu Horvat/UPPU „PULS”, koje će premijerno izvesti predstavu Ustav republike koja je također dio festivalskog rezidencijalnog programa.

Publika će imati priliku vidjeti snimku predstave Blanche neige (Snjeguljica) istaknutog koreografa Angelina Preljocaja, u kojoj sudjeluje 26 plesača na glazbu Gustava Mahlera, u kostimima koje je posebno za ovaj balet dizajnirao Jean Paul Gaultier.

Uz bogat program koji će se održavati u Kaštelu Grimani i Art Centru, organizatori pozivaju publiku da se i ove godine, već tradicionalno pridruži na besplatnom programu na renesansnom trgu.

 Program 13. Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

20.07.
21:30h TRG – DE PIED FERME, Company Wazovol, Belgija (BE)
22h KAŠTEL – ANIMAL, Cia. Daniel Abreu, Španjolska (ES)
23h ART CENTAR – KATASTROPHE, Agrupación Señor Serrano, Španjolska (ES)

21.07.,
21:30h TRG – DE PIED FERME, Company Wazovol, Belgija (BE)
22:00h KAŠTEL – You Never Know How Things Are Going To Come Together, Company TOK´ART, Portugal (PT)
23.30 h LOŽA – USTAV REPUBLIKE, Katarina Đurđević, Iva Horvat/UPPU „PULS”, Hrvatska (HR) – premijera

22.07.,
21:00h ART CENTAR – SAD SAM LUCKY, Matija Ferlin, Hrvatska (HR)
22.15h KAŠTEL – ISPOD SKLOPLJENIH OČIJU, Laura Aris Alvarez/ZPA, Hrvatska (HR)
23:15h LOŽA – OFF-BEAT, Milan Tomašik, Slovačka (SK) / Slovenija (SLO)

23.07.,
21:00h LOŽA – Projekcija filmova: Blanche neige, Angelin Preljocaj, Francuska (FR)
22.30h KAŠTEL – Esnes.n.on2 , CieLaroque, Austrija (AT)
23:30h TRG – LARGE, Studio suvremenog plesa, Hrvatska (HR)

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube