Random house

U srijedu, 16. studenog 2011, u dvorani Jedinstvo (Trnjanski nasip bb, Zagreb) u 18 i 20 h održat će se premijera Random Housa – autorskog projekta Andreje Široki. U svojem novom plesnom solu, ili točnije rečeno, intimnoj minijaturi, Andreja Široki koreografski i metodološki nastavlja rad iz svog zadnjeg projekta, ‘Metar 70 i nešto’. Autoričin interes se svodi poglavito na izvođačicu-suautoricu i njene osobne preferencije u aplikaciji kako novih, tako i arhivskih materijala koji predstavljaju relevantne točke u razvoju izvedbene estetike za obje strane (koreografsku i izvođačku).  

Upravo zato, ovaj projekt istražuje razine autorske autentičnosti materijala i postavlja naglasak na najčišće i najintimnije sfere plesačkog habitusa. Prema tome ne iznenađuje njegov naslov, koji istovremeno priznaje svoju neizbježnu proizvoljnost izabranog pokreta, ali koji zatim automatski postaje mehanizam otkrivanja jedine moguće plesne estetike.

Projekt je realiziran u suradnji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom i Zagrebačkim Centrom za nezavisnu kulturu i mlade te podržan od Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Autorica: Andreja Široki
Izvođačica i koautorica: Maja Marjančić
Dramaturgija i izbor glazbe: Vedrana Klepica
Oblikovanje svijetla: Saša Bogojević
Kostimi: Emina Kušan
Fotografija: Ines Šulj
Rezervacija karata na
ili na broj mobitela 098 16 40 566

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube