Prva gejša sa Zapada

Prva gej┼ía sa ZapadaAustralka Fiona Graham, sada profesionalnog imena Sayuki, prvi put je do┼íla u Japan sa petnaest godina, u sklopu programa ┼íkolske razmjene. Bila je odu┼íevljena japanskom kulturom. Zavr┼íila je srednju ┼íkolu, poha─Ĺala Keio sveu─Źili┼íte, a kasnije oti┼íla na Oxford kako bi zavr┼íila doktorat iz podru─Źja socijalne antropologije.

Skoro godinu dana je poha─Ĺala ┼íkolu za gej┼íe, i bila je, kako sama ka┼że, iznena─Ĺena koliko joj je puno trebalo da savlada vje┼ítine jedne gej┼íe s obzirom na to da je prije provela dugo vremena prou─Źavaju─çi japansku kulturu. Kako bi u┼íla u ─Źetiristogodi┼ínju instituciju, Sayuki je morala ovladati brojnim vje┼ítinama, kao ┼íto su bubnjanje, ─Źajne ceremonije, folklorni ples, sviranje flaute te specijalno gej┼ía-┼íminkanje.

Posao gej┼íe je jako dobro pla─çen; za dvosatno poslu┼żivanje gostiju na gozbi ili zabavi zaradi se oko 1.400 kuna. S druge strane, ┼íkolovanje gej┼íu mjese─Źno ko┼íta oko 4.500 kuna, a kimono ko┼íta oko 90.000 kn tj. jedan novi automobil.

Plesne cipele

Nau─Źite plesati uz Youtube