Priručnik za prazne prostore – premijera

Priručnik za prazne prostore U Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10) 26. siječnja 2012. u 20 h premijerno će biti izvedena predstava Priručnik za prazne prostore.  Ova nova predstava autorice Marjane Krajač i dramaturga Marka Kostanića nastajala je u Berlinu i Zagrebu u suradnji s izvođačima Lysandre Coutu-Sauvé, Jacob Peter Kovner, Chloé Serres i Ana Rocha. 

“Arhitekturni, zamišljeni ili ideološki prostori pune se alatima različitih modusa koreografskog promišljanja. Forenzikom uvjeta koji su uopće omogućili prvobitni prazan prostor, kao što su institucionalni okviri, fizički uvjeti prostora, edukacijske procedure, tijek financijskih sredstava, logika odgovornosti, raspodjela rada… prošli smo kroz različite strukturalne pejzaže od kojih je sačinjena osnovna potka koreografskog rada. Dobivenu faktografiju koja je na razmeđi osobnog i sustavnog inducirali smo povratno u koreografsku strukturu stvarajući polje kinestetičkog angažmana koje reagira na trenje s ideološkim sedimentima i materijalnim infrastrukturama.”

Umjesto sagledavanja koreografskog procesa u linearnoj perspektivi nastanka, ova predstava upogonjuje sve dijelove procesa simultano oblikujući specifičan format između osobne povijesti, povijesti prostornog sustava i ekscesa fikcije.

Reprizne izvedbe slijede 27. i 28. siječnja u 20h.

 

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube