Poziv na rezidencije u Zagrebačkom plesnom centru

Rezidencije (izvor: plesnicentar.info) HIPP/ZPC poziva plesne umjetnike/koreografe suvremenog plesa da se jave s idejama za rezidenciju u Zagrebačkom plesnom centru. Prijedlog za rezidenciju može biti u području: istraživanja, kreacije, produkcije ili sve tri faze. Prvi rezidencijalni blok započinje 1. ožujka 2012, a rok za prijave je 30. siječnja 2012. 

HIPP/ZPC je zainteresiran za prijedloge koji se bave plesnim promišljanjem prostora te ideje koje na inovativan način produbljuju iskustva gledanja plesa i razumijevanje suvremenog plesa danas. Posebno potiču prijedloge koji u svojem promišljanju plesa osim stvaranja novog plesnog vokabulara potiču i sintakse specifičnog autorskog izričaja, ulaze u inspirativni dijalog s novim medijima, drugim umjetničkim (kao i znanstvenim) disciplinama i/ili tehnologijama, te ostvaruju i interakciju sa širom društvenom zajednicom (ili dijelovima). Rezidencija može trajati od tri tjedna do tri mjeseca.

Ovaj poziv namijenjen je umjetnicima koji su državljani Hrvatske, koji žive i rade u Zagrebu (ili imaju osigurana sredstava da mogu boraviti u Zagrebu ili užoj okolici – trošak puta je na teret umjetnika tijekom trajanja rezidencije). Ukoliko je rezidencija u suradnji sa stranim umjetnikom, sredstva za putne troškove i smještaj moraju biti osigurana od strane predlagatelja rezidencije. U prijavi je potrebno priložiti dokaz o partnerstvu s inozemnim partnerom kao i potvrdu da su osigurana financijska sredstva za smještaj i putni trošak. U slučaju suradnje s inozemnim partnerima, prednost imaju rezidencije koje imaju potvrde o iskazanom interesu inozemnog partnera da se rad podrži kroz koprodukciju i prikaže u inozemstvu. HIPP zadržava pravo pozvati umjetnika izravno u rezidenciju.

Prijave trebaju sadržavati:
– prijedlog projekta
– kratko pismo motivacije/interesa
– prijedlog dodatnih aktivnosti koje možete ponuditi uz kreativni odnosno produkcijski proces koji predlažete za rezidenciju;
– Internet portfolio (navesti linkove);
– CV (do 2 kartice teksta).

Dodatne informacije dostupne su na www.plesnicentar.info.

Prijave možete poslati mailom na adresu: i poštom 2 papirnate kopije na adresu:
Zagrebački plesni centar
Ilica 10
10000 Zagreb (sa naznakom Rezidencije)

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube