Počinje 45. Međunarodna smotra folklora

Danas u Zagrebu počinje 45. Međunarodna smotra folklora. Središnji program smotre posvećen je Hrvatima koji žive izvan Hrvatske, odnosno, folklornim društvima i skupinama iseljenih Hrvata s drugih kontinenata, Hrvatima iz europskih zemalja te Hrvatima iz Bosne i Hercegovine.  

Na ovogodišnjoj smotri nastupit će oko 40 folklornih društava iz 23 države iz cijeloga svijeta, a predstavit će različite načine njegovanja i prikazivanja izvornih narodnih običaja te glazbene i plesne baštine iz svih hrvatskih županija te inozemstva.

Ovogodišnja smotra folklora želi ukazati na odnose hrvatskog iseljeništva prema zemlji i kulturi iz koje su ponikli i na istovremeno uklapanje u društvo i kulturu nove domovine. Uz nastupe na pozornicama od 20. do 24. srpnja bit će organizirane i popratne priredbe (izložbe, glazbene i plesne radionice, koncerti crkvene pučke glazbe i etnoglazbe, sajam tradicijskih obrta i suvenira).

Međunarodna smotra folklora se u Zagrebu održava od 1966. godine i smatra se najuglednijom manifestacijom izvornog folklora.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube