Plesna štafeta na Svjetski dan plesa

Plesna štafeta na Svjetski dan plesaU utorak 29. travnja, na svjetski dan plesa Mala performerska scena organizirala je plesnu štafetu na javnom prostoru. Plesači su trebali nastupiti na Jelačićevom trgu, ali zbog lošeg vremena plesalo se u prolazu ispod nebodera u Ilici. 

‘Cilj nam je bio ujediniti više vrsta plesa, više naraštaja, i što više prolaznika uključiti u ples. Nešto ovakvo organiziramo prvi put, ali se nadamo da će plesna štafeta prijeći u tradiciju’, istaknuo je voditelj projekta Ivan Kralj. Nastupile su plesne skupine Tala, Megablast, Adami, Amazonas, Vega, OŠ Mladost, Zamisli, Maksimirske mažoretkinje, kao i plesni solisti poput Nataše Jurišić, Nikoline Manojlović-Vračar ili Sandre Razum. Najviše simpatija brojnih prolaznika privukao je atraktivni ples plesača u invalidskim kolicima, kao i nastup 81-godišnje bake. Pojedini nastupi trajali su po dvije minute, a cijela manifestacija trajala je oko pola sata.

Inače, Međunarodni plesni odbor inaugurirao je Svjetski dan plesa 1982. godine. Otad se rođendan začetnika modernog baleta Jeana Georgesa Noverrea slavi kao dan posebnog podsjećanja na ples kao univerzalni umjetnički oblik.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube