Paco Peňa ansambl – flamenco show u Zagrebu

Paco Peňa ansambl  - flamenco show u ZagrebuU Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 16. prosinca 2008. gostuje Paco Peňa – jedan od najvećih živućih gitarista današnjice koji se isključivo posvetio flamencu svoje rodne Španjolske. Novim showom A Compás! kojeg će predstaviti u Zagrebu, želi približiti publici svu prirodu flamenco ritmova, od gotovo ‘plemenskih’ – ‘alboreá’ do kompleksnosti ‘buleríae’. 

Koncertna direkcija Zagreb predstavlja

16. 12. 2008., 19.30 sati

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

PACO PEŇA ANSAMBL

PACO PEŇA jedan je od najvećih živućih gitarista današnjice koji se isključivo posvetio flamencu svoje rodne Španjolske. Pena ga svojim izvođačkim umijećem uzdiže do iznimno visoke razine što izaziva posebnu pozornost kakvu uživaju izvedbe djela klasičnih majstora. Korak po korak Pena je upoznao svijet s kulturom flamenca samostalnim izvedbama samo na gitari, izvedbama s pjevačem i plesačem i na posljetku izvedbama s vlastitom trupom s kojom je postavio nekoliko, danas već legendarnih predstava kao što su Musa Gitana i Flamenco Puro.

Novim showom A Compás! kojeg će predstaviti u Zagrebu, želi približiti publici svu prirodu flamenco ritmova, od gotovo ‘plemenskih’ – ‘alboreá’ do kompleksnosti ‘buleríae’. U isto vrijeme predstavom želi svakom od umjetnika u određenom trenutku omogućiti da sâm svojom improvizacijom pridonese ukupnom kreativnom naboju sa kojim se svatko može identificirati, točnije, uvesti osjećaj ‘a compás’ u cjelokupan doživljaj.

Flamenco ritam je živući; ‘compás’ je poput osnovnog impulsa, poput ritma planete…i svatko ga mora osjetiti u sebi!

Cijene ulaznica: 100, 130 i 150 kn, prodaja na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

Više informacija na: www.kdz.hr

Sponzorirani članak

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube