OFELIJA i RANDEVU – Plesne minijature u Plesnom centru

Plešimedo, Zagrebački plesni ansambl i Plesna kompanija Masa u suradnji sa Hipp-om predstavljaju premijeru plesnih minijatura Ofelija, autorice i izvođačice Zrinke Lukčec – Kiko te Randevu, autora i izvođača Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića, u Zagrebačkom plesnom centru, 14. listopada 2010. u 20 sati. 

Reprize će se održati 15. i 16. listopada 2010 u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru

Premijera predstave Ofelija održat će se 14. listopada u 20 sati.

Koncept: Zrinka Lukčec-Kiko i Saša Božić

Koreografija i izvedba: Zrinka Lukčec-Kiko

Dramaturški savjetnik: Saša Božić

Zvuk: Saša Božić i Damir Šimunović

Korištena glazba: Lou Reed: Good bye ladies

Renomirana plesna umjetnica, dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta Zrinka Lukčec- Kiko u svojoj prvoj samostalnoj koreografiji bavi se pitanjem ženskog identiteta i njegovog kazališnog samouprizorenja. Ofelija, jedan od najpoznatijih ženskih likova dramske literature, tek je okidač za meditaciju o plesu, razlici između plesnog tijela i karkatera koji izranja, u plesu se uprizoruje.

Zrinka Lukčec ne reprezentira dvojbeni lik iz Shakespearova komada, već se inspirira množinom njegovih obrada: od glazbenih do likovnih. Različiti, često disparatni citati Ofelije služe kao okidač za plesnu meditaciju o enigmatičnoj prirodi čina izvedbe same. Ofelija postavlja pitanje o povezanosti plesa sa činom gledanja te problematičnosti ženskog identiteta i njegove realizacije u relaciji sa muškim zbog hijerarhije koja implicitno obilježava taj odnos.

Udrugu plešimedo osnovala je 2005. profesionalna plesna umjetnica Zrinka Lukčec-Kiko s ciljem edukacije i produkcije u polju suvremenog plesa. Od tada udruga je permanentno prisutna na zagrebačkoj plesnoj sceni producirajući sljedeće projekte: Tekući tjedan, In between, This foolish things, Final countdown i Podijeljeni objekt. Za rad udruge značajan je rad podjednako i s amaterima i profesionalnim plesnim umjetnicima, koji je produkt radioničkog principa i eksperimentiranja s ustaljenim izvođačkim obrascima.

Premijera predstave Randevu održat će se 14. listopada 2010. u 21 sat.

Koncept, koreografija i izvedba: Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić

Glazba: Timbaland, Dizajn rasvjete: Mario Vnučec,

Produkcija: plesna kompanija MASA i ZPA

Financirano od Ministarstvo kulture RH

25 godina…prijateljstvo, podrška, razumijevanje, tolerancija, provokacija, suosjećanje, energija, sexualnost, drama, smijeh, sloboda, odvojenost, zajedništvo, promjena, konstanta, ustrajnost, hrabrost, ljepota, snaga, razigranost, zrelost, LJUBAV!

Svoje prve plesne korake zajednički su započeli u Puli u baletnom studiju i godinama plesali u amaterskim kazališnim predstavama. Daljnju edukaciju nastavili su i Hrvatskoj i inozemstvu na plesnim školama i sa mnogim pedagozima i koreografima (Laban London, Impulstanz, Ismael Ivo, Rasmus Olme, Iztok Kovač, Karen Levi, Robert Hylton, Francesco Scavetta, Rob List, Damien Jalet, Laura Aris … i mnogi drugi.)

Kroz karijeru radili su zajedno i odvojeno. Plesali su u mnogim projektima i predstavama. Oboje su dio ZPA , on od 2000., a ona od 2009. godine. Rade i samostalne koreografije i predstave. Osnivači su plesne kompanije MASA.

Zajedno su dobili Nagradu kritike na Festivalu koreografskih minijatura. Također on je nagrađen Nagradom Hrvatskog glumišta za najboljeg plesača 2006.g, a ona nagradom za Najperspektivnijeg koreografa Hrvatske 2004. godine.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube