Luka i Mirjana pobjednici Plesa sa zvijezdama

Luka Nizetic i Mirjana Zutic u finalnoj emisiji Plesa sa zvijezdamaU subotu 22. prosinca 2007. godine dogodio se glazbeno-plesni vrhunac sezone: finalna večer Plesa sa zvijezdama. Dva najbolja para morali su pokazati što znaju u tri plesa, po slobodnom odabiru jedan standardni ples, jedan latinoamerieki ples i jedan ples u slobodnom stilu.

Finalnu večer HTV-ovog spektakla natjecateljski su otvorili Lana Jurčević i Hrvoje Kraševac plešući slowfox – najteži standardni ples. Uz lijepo držanje i tekuće kontinuirano gibanje koje su dobro uklopili u glazbu došli su do dvije desetke žirija.

Luka Nižetić i Mirjana Žutić su odabrali quickstep. Luka je lijepo vodio Mirjanu, pokazali su efektne okrete, ali i par grešaka – neusklađene skokove i nepotrebno nakretanje glave. Zato su nakon prvog plesa Lana i Hrvoje poveli za dva boda. Mirjana je čuvši ocjene žirija nervozno (protestno?) krenula prema garderobi, ali se ipak predomislila i vratila te dala uobičajeni komentar na ocjene. I ona i Luka su bili razočarani ocjenama, iako su govorili drugačije.

Prije drugog, latinoameriekog, plesa, Duško je od žirija nažicao pohvale za vođenje showa, našalivši se pritom na račun svoje figure da mogu sad bih poletio, ali ime mi je masnim slovima zapisano u zakon gravitacije.

Paso doble je bio izbor oba para u kategoriji latinoameriekih plesova. Lana Jurčević i Hrvoje Kraševac nisu briljirali – Lani je par puta zasmetala haljina (sama je to priznala prije nego što je žiri dobio riječ), odnosno plašt – noge su izgubile čvrstoću. Žiri je to, jasno, primijetio te bez obzira na dobar stacatto i pogođeni svaki glazbeni highlight dao nešto niže ocjene.

Luka Nižetić i Mirjana Žutić su otplesali paso doble bez greške, i zaradili maksimalne ocjene od žirija.

U trećem freestyle plesu Lana Jurčević i Hrvoje Kraševac su zaplesali u orijentalnom stilu – elementi egzotienog Istoka – trbušni ples koji se pretapao u hip hop. Koreografija je bila izrazito teška, figure nisu bile do kraja dotjerane, i set lopta je bila u rukama Luke i Mirjane.

Luka Nižetić i Mirjana Žutić su imali lijepu koreografiju s puno elemenata irskog plesa. Otplesali su drugačije, zanimljivo, mrak – prema riječima Davora Bilmana.

Prije objave rezultata, svi parovi koji su ispali u prethodnim emisijama ponovno su zaplesali. Bila je i prošlogodišnja pobjednica – Zrinka Cvitešić – koja je otpjevala prigodni “White Christmas”.

A onda rezultati: glasovi publike su se podudarali s ocjenama žirija: pobjednici druge sezone HTV-ovog plesnog showa Ples sa zvijezdama su Luka Nižetić i Mirjana Žutić. Potpuno zasluženo, barem što se finalne večeri tiče. Što se pak tiče ukupnog dojma do finala, bolji su ostavili Lana i Hrvoje

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube