Kulturni centar Svetvinčenat – My!Laika – Umjetnici u rezidenciji

U malu, plesnu i pitoresknu Savinčentu, u njenom novom, velikom Art-centru, ove jeseni, Festival plesa i neverbalnog kazališta ugostiti će prve Umjetnike u rezidenciji. Od 13. do 25. listopada na kreativni i radni boravak stiže kompanija cirkuserije My!Laika! Projekt je ostvaren u suradnji s Malom performerskom scenom a realiziran uz potporu Istarske županije i općine Svetvinčenat. Ako bi se jezici množili s kilometrima, ideje pribrajale avanturama i strastima, koje bi se zatim dijelile tehnikama, koji bi bio rezultat? – 4 osobe, 4 vizije, 4 priče – 1 kompanija -MY!LAIKA!  

16. i 17. 10. 2010., 10 – 13h,Art Centar

BESPLATNA RADIONICA CIRKUSKIH VJEŠTINA, za djecu od 7 do 15 godina

24.10.2010., 20h, Art Centar

PREZENTACIJA RADA KOMPANIJE MY!LAIKA, ulaz besplatan!

Rezidencija kompanije My!Laika prva je u nizu mnogih. Kroz ugošćavanja hrvatskih i inozemnih umjetnika, omogućavanje njihovog boravka u inspirativnoj Savičenti, rezidencijski plesni program doprinijeti će ciljevima novonastalog Art centra na putu buduće multikulturalne platforme za razmjenu ideja te nalaženje umjetničkih rješenja i novih kreacija.

O kompaniji – My!Laika…

Znatiželja, ambicija, prijateljstvo i strast, kvalitete su koje motiviraju i krase ovu trupu. Eva Ordonez Benedetto (Argentina), Elske Van Gelder (Nizozemska), Salvatore Frasca (Italija) i Philine Dahlmann (Njemačka) putujući umjetnici, žive na relaciji Pisa -Barcelona-Tolouse, a i u svom izričaju brišu zemljopisne i kulturalne granice da bi zajedno krenuli u nove performativne avanture. My!Laika predstavlja mješavinu vrhunske cirkuserije, apsurdne komedije, viziju kazališne iskrenosti u potpunom nadrealizmu odnosa izvođača, publike i scenskog prostora. Ovi umjetnici istražuju svijet uvjereni da je najvažniji zadatak na pozornici zapanjujuća umjetnost cirkuserije sa svim svojim adrenalinom, silinom emocija, spektakularnim ritmom, konstantnom borbom s granicama i vizualnom poezijom.

16. i 17.10.2010. BESPLATNA VIKEND RADIONICA CIRKUSKE VJEŠTINE ZA DJECU

Radionica podrazumijeva upoznavanje polaznika sa osnovnim cirkuskim vještinama. Potreba za ovim vidom aktivnosti postoji, a ova kratka “škola” pokušaj je da se ova aktivnost pruži kao moguća opcija mladima…Vještine akrobacija, žongliranja i druge, primjenjive su u svakodnevnom životu kao kvalitetna rekreacija i zabavan hobi, a istovremeno potiču kreativnost, pomažu razvoju psihomotornih sposobnosti i improvizacijskih mogućnosti.

24.10.2010. – PREZENTACIJA RADA

Po zamisli autora, ova umjetnička avantura bazirati će se na hitnosti ostvarenja koncepta žive i živopisne izvedbe u našem multimedijalnom društvu. Svakodnevicom upravljaju ekrani koji nude vijesti, filmove, uvid u bankovne račune, poštu, roditelje…Cijeli svijet dostupan je kroz ekran. Naši gosti smatraju da je Živa izvedba ona koja će razbiti staklene zidove tog medijskog akvarija i uzdići se u valovima osjećaja, osjetila i perspektiva, pritom močeći i utapajući prisutne.Gledatelj će biti privučen uzdasima, pokretima, blistavim akcijama ili tek vještim, suptilnim migom. Pokreti objekata i tijela, svjetla i sjena, glazbene kulise zvukova i tišine, zraka i mirisa na sceni zaprepastiti će gledatelja novim simbolima i neuobičajenom logikom bez pravila. Ili izmišljajući vlastita. Smijeh, pljesak i adrenalin za glumce na pozornici i publiku u gledalištu – to je cirkus kako ga objašnjava My!Laika!

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube