Interface u ZeKaeMu

Interface, velika ansambl predstava za osam plesača, u koreografiji Snježane Abramović Milković (umjetničke voditeljice ZPA), održat će se 3. i 4. prosinca u ZeKaeMu u 20h. Gledatelj predstave je pozvan da uđe u visoko teatralizirani, stilski pročišćen plesni jezik, koji pored intelektualnog angažmana nudi i vrhunsku virtuoznost jedne od najpriznatijih plesnih kompanija u regiji. 

Predstava koja je premijerno izvedena 14. rujna 2010. istražuje odnos virtualnog i realnog u našem iskustvu suvremenosti. Interface preuzima svjetove računalnih igara, njihov grafizam i funkcije, baveći se načinom na koji iskustvo virtualnog afirmira nove potencijale razmišljanja o našim identitetima: poželjnim, fetišističkim, lažnim; mnoštvu identiteta kojima smo naseljeni. Ako slijedimo misao Gillesa Deleuzea, virtualno ne treba suprotstavljati realnom, već aktualnom, dok je realno suprotstavljeno mogućem. U tom smislu Interface propituje što iskustvo virtualnog donosi plesu, prvenstveno senzornom, perceptivnom kazališnom činu.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni ZeKaeMa po cijeni od 40kn, radnim danom od 10h do 20h, subotom od 10h do 14h ili sat vremena prije početka predstave. Rezervacije na tel: 4872 561; 4872 553.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube