Hrvatska ima svjetske prvake u akrobatskom rock ‘n’ rollu

Doris i DamirDoris Lučan i Damir Zobec iz kluba Vega pobjednici su Svjetskog prvenstva u akrobatskom rock’n’rollu održanog 7. studenog u Velikoj Gorici. Doris i Damir bili su najbolji u kategoriji mlađih juniora. 

Na natjecanju je sudjelovalo više od 250 natjecatelja iz 17 zemalja, a takmičili su se u dvije juniorske (Svjetsko prvenstvo) i jednoj seniorskoj kategoriji (Europsko prvenstvo, A kategorija). Velika Gorica je već bila domaćin Svjetskog juniorskog i Europskog seniorskog kupa 2007, kao i Europskog prvenstva 2008. godine. Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji proteklih natjecanja, velikogorički r’n’r klub Vega organizaciju prvenstva dobio je i ove godine.

Drugi veliki uspjeh naših plesača s ovog natjecanja je srebrna medalja Josipe Šeremet i Luke Hatvalića (ARRK Megarock – Križ) u kategoriji stariji juniori.

Doris i Damir su sjajan rezultat sa velikogoričkog svjetskog prvenstva upotpunili sa titulom europskih prvaka koju su osvojili tjedan dana kasnije (14. studenog 2009) na Europskom prvenstvu održanom u švicarskom Schaffhausenu.

Akrobatski rock ‘n’ roll u posljednje vrijeme sve više dobiva na popularnosti. Trenutno se u Hrvatskoj ovim plesom bavi više od tisuću plesača.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube