Državno prvenstvo u latinskoameričkim plesovima

rumba latinoamerički plesNajbolji hrvatski plesni parovi predstavit će se varaždinskoj publici u najatraktivnijoj disciplini sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova. Na Prvenstvu 2. travnja očekuje se 130 najboljih plesnih parova iz 30 hrvatskih klubova koji će se svojim plesnim umijećem i vještinom pokušati izboriti za naklonost sudaca i za naslove najboljih te time steći pravo predstavljanja na europskim i svjetskim prvenstvima. 

Na plesnom podiju naći će se istovremeno i brojna lica poznata javnosti iz tv emisije HRT-a Ples sa zvijezdama (Ištvan Varga, Damir Horvatinčić, Gabrijela Pilić, Ana Herceg i brojni drugi).

Ovogodišnje državno prvenstvo bit će jedno od najjačih prema broju plesnih parova u povijesti. Čak se i u najmlađim starosnim kategorijama očekuju kvalifikacijska natjecanja dok će u seniorskoj kategoriji natjecanja započeti sa osminom finala. U seniorskoj kategoriji očekuje se dominacija našeg najboljeg sportskog plesnog para Zorana Plohla i Tatsiane Lahvinovich, aktualnih svjetskih i europskih viceprvaka (srebro u 2010. godini na svjetskom i europskom prvenstvu), ali će zato borba za ostala odličja u svim kategorijama biti iznimno neizvjesna. Pravdu će dijeliti međunarodni sudački panel (ukupno sedam sudaca iz Francuske, Italije, Slovačke, Rumunjske i Hrvatske)

Kao i svake godine očekuje se brojna publika, naročito u večernjem dijelu u kojem će se od 19 sati odvijati finalna natjecanja, a gledatelji će se iznova moći uvjeriti zašto sportski ples nosi naziv “najljepšeg dvoranskog sporta na svijetu.” Cijena ulaznice je 50kn, a cijena obiteljske ulaznice 120 kn (četiri osobe – dvoje odraslih i dvoje djece do 14 godina). Obiteljske ulaznice moguće je pribaviti i u pretprodaji, ali isključivo u varaždinskom Društvu naša djeca. Ulaznice vrijede tijekom cijelog dana za sva plesna natjecanja (prednatjecanja koja će početi već u ranim poslijepodnevnim satima kao i finalna natjecanja sa svečanim otvorenjem u 19.00h)

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube