Djevojke riskiraju ozljede u opasnoj Youtube baletnoj školi

baletna školaInternet je ohrabrio mnoge primjeni ‘Uradi sam’, posebno u području edukacije. Tako mnoge djevojke pokušavaju naučiti balet putem snimaka na YouTubeu, zaobilazeći tradicionalne tečajeve i škole baleta na užas učitelja baleta. 

‘Kada sam vidjela te snimke, ostala sam preneražena’, rekla je Kay Mazzo iz Američke škole baleta . Ne samo da ništa od prikazanog nije bilo ispravno, nego postoji i ozbiljan rizik da djevojke slome gležanj ili koljeno, upozorila je profesionalna učiteljica baleta. ‘Čak su i cipele pogrešne!’ dodala je.

Posvemašnja želja za instant rješenjima u ovom slučaju puno češće završava samoozljeđivanjem nego ovladavanjem baletnom tehnikom. Inače, učenje baleta je dugotrajno, može trajati četiri do pet godina prije nastupa.

Ispravno raspoređivanje težine tijela i mogućnost da se čitavo tijelo osloni samo na vrške prstiju je izuzetno složeno, a zahtijeva kontinuirani nadzor učitelja baleta. Stoga, budući baletani i balerine, znate što vam je činiti. Sjetite se da nema dopisne škole iz plivanja!

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube