Djevojke riskiraju ozljede u opasnoj Youtube baletnoj školi

baletna ┼íkolaInternet je ohrabrio mnoge primjeni ‘Uradi sam’, posebno u podru─Źju edukacije. Tako mnoge djevojke poku┼íavaju nau─Źiti balet putem snimaka na YouTubeu, zaobilaze─çi tradicionalne te─Źajeve i ┼íkole baleta na u┼żas u─Źitelja baleta.┬á

‘Kada sam vidjela te snimke, ostala sam prenera┼żena’, rekla je Kay Mazzo iz Ameri─Źke ┼íkole baleta . Ne samo da ni┼íta od prikazanog nije bilo ispravno, nego postoji i ozbiljan rizik da djevojke slome gle┼żanj ili koljeno, upozorila je profesionalna u─Źiteljica baleta. ‘─îak su i cipele pogre┼íne!’ dodala je.

Posvema┼ínja ┼żelja za instant rje┼íenjima u ovom slu─Źaju puno ─Źe┼í─çe zavr┼íava samoozlje─Ĺivanjem nego ovladavanjem baletnom tehnikom. Ina─Źe, u─Źenje baleta je dugotrajno, mo┼że trajati ─Źetiri do pet godina prije nastupa.

Ispravno raspore─Ĺivanje te┼żine tijela i mogu─çnost da se ─Źitavo tijelo osloni samo na vr┼íke prstiju je izuzetno slo┼żeno, a zahtijeva kontinuirani nadzor u─Źitelja baleta. Stoga, budu─çi baletani i balerine, znate ┼íto vam je ─Źiniti. Sjetite se da nema dopisne ┼íkole iz plivanja!

Plesne cipele

Nau─Źite plesati uz Youtube