Let’s Dance – Nove metode u plesnoj pedagogiji

Prije nekoliko tjedana u Srbiji je objavljena knjiga Let’s Dance – Nove metode u plesnoj pedagogiji autora Aleksandra Josipovića. Radi se o prvoj knjizi na prostorima bivše Jugoslavije koja se bavi ovom temom. Knjiga je usredotočena na početnike, studente i učitelje, stoga pruža korisne informacije i instruktorima, i učiteljima plesa, i plesačima i svima koji se bave tijelom, plesom i pokretom. 

 

U djelu je, između ostalog, prezentirana osnovna struktura razvoja plesa, pregled plesne terminologije, struktura i međuodnos plesne pedagogije s drugim suvremenim umjetnostima. Materija je uz pomoć dijagrama i fotografija jednostavno i pitko izložena, vođena je jasnom idejom, a to olakšava učenje plesa i plesne pedagogije. Autor daje i osobnu notu ovom djelu opisujući svoj profesionalni razvoj od plesača do instruktora i terapeuta.

Aleksandar Josipović je rođen 1981. godine u Lazarevcu (Jugoslavija). Plesnu pedagogiju diplomirao je u Fracuskoj. Iza njega je dvadeset godina uspješne karijere: bio je polufinalist Svjetskog kupa i državni reprezentativac, te je osvojio osam nacionalnih titula državnog prvaka u sportskom plesu. Od 2002. godine Josipović živi u Parizu gdje nastupa kao solist u najpoznatijem kabaretskom showu Moulin Rougeu. Kao asistent i predavač radi u oblasti pedagogije plesa, plesne terapije i suvremene psihologije u Francuskoj, SAD, Srbiji i Finskoj.

Josipović je i koordinator skorašnjeg Međunarodnog plesnog seminara koji će održati u Beogradu od 28. do 30. kolovoza 2011. godine. Seminar je namijenjen nastavnicima, trenerima, profesorima, aktivnim i svim ljubiteljima plesa i pokreta. U sklopu seminara Josipović će predstaviti i objaviti svoju drugu knjigu Da li ste za ples?

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube