Danas počinju 62. Dubrovačke ljetne igre

I ove godine Dubrovačke ljetne igre će okupiti ponajbolje dramske, glazbene, baletne, folklornei filmske umjetnike iz cijelog svijeta. Zasnovane na bogatoj i živoj baštini grada Dubrovnika, Igre će se održavati od 10. srpnja do 25. kolovoza te postati sjecište hrvatskog i svjetskog duha i kulture. 

Raznovrsni glazbeni program 62. Igara obuhvaća sve žanrove od baroka do suvremene glazbe, jazza i folklora, od simfonijske, operne i komorne glazbe do klavirskih i violinističkih recitala te će okupiti više od 2.000 umjetnika iz čitavog svijeta. Program započinje koncertom Zagrebačke filharmonije a završava nastupom Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije i renomiranog hrvatski kontratenora, Maxa Emanuela Cenčića koji će izvoditi arije iz opera Bellinija, Donizettija i Rossinija.

Od brojnih domaćih i inozemnih solista ističu se Ivo Pogorelić koji nakon 26 godina nastupa na Igrama s klavirskim recitalom u Kneževom dvoru, naš hornist Radovan Vlatković, violinistička zvijezda Vadim Repin te istaknuti španjolski gitarist Pepe Romero. Veliki broj ansambala poput ansambla rane glazbe Il Giardino armonico, gudači Milanske Scale Archi Scaligeri, solisti Muechenske filharmonije te Pinchas Zukerman sa svojim komornim ansamblom nastupit će po prvi put na Igrama. Festivalsku publiku očekuje i zanimljiv glasovirski duo Berezovsky & Ghindin te koncerti Dubrovačkog simfonijskog orkestra s velikim solističkim i dirigentskim imenima.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube