Bharatanatyam recital u Zagrebačkom plesnom centru

Jednu je od najljepših, najsuptilnijih i najotmjenijih plesnih formi u svijetu, bharatanatyam, u izvedbi Marije Drobac možete pogledati u nedjelju 21. studenog 2010. u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10 s početkom u 20 sati.

Bharatanatyam je najpopularniji klasični ples Indije, univerzalno je prihvaćen kao istančana ekspresija indijske kulture. Kao ritualna umjetnost, njegova intimna veza sa hramom zrcali neprimjetne osjećaje poklonika i reflektira nutrinu Hindske kulture. Ples u sebi zrcali principe zapisane u Natyashastri te je kao takav preživio u Indiji kroz sve njezine raznolike i veličanstvene forme i raspoloženja, koje je sakupio u sebe tijekom mnogih stoljeća.

Plesna umjetnica Maja Drobac učenica je Gurua Smt. Lalithe Srinivasan (Nupura škola za Bharatanatyam iz Bangalorea / Maysurski stil), a diplomu iz Bharatanatyama stekla je u Kerali, na Bhaskara College of Fine Arts (gurui: Sri Hemanth Kumar, Smt. Vijayalakshmi Hemanth Kumar, Smt. P.P. Govinda i Smt. Jisha Govinda). Maja svira Mrudangam (klasičnu Indijsku udaraljku) pod vodstvom gurua Sri Chaluvaraju, a diplomirala je na akademiji suvremenog plesa u Amsterdamu.

Produkcija: Maja Drobac, Hrvatski institut za pokret i ples (HIPP) i Udruga Lotos

Cijena ulaznice: 30 kn (umirovljenici, plesači i studenti: 25 kn)

Rezervacije na broj 091 7926836

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube