52. bečki operni bal posvećen nogometu

Bečki operni balSvake godine zadnjeg četvrtka prije korizme u Bečkoj državnoj operi održava se ‘OpernBall’. Ove godine (31. siječnja) bio je u znaku predstojećeg europskog nogometnog prvenstva koje će se održati u Austriji (i Švicarskoj).

Bečki operni bal, ‘bal svih balova’, tradicionalno okuplja brojne austrijske uglednike iz gospodarskog, bankarskog, kulturnog, sportskog i političkog svijeta, te veći broj inozemnih zvijezda. Uz brojne glazbenike i operne zvijezde, na balu je nastupio i španjolski tenor Jose Carreras, inače strastveni ljubitelj nogometa. Organizatori su zaradili barem milijun eura, što ne treba čuditi jer za najskuplje lože treba izbrojiti 40.000 eura. Usporedbe radi, to je skoro cijena novog Audija A6!

Medijima je svake godine nekako najzanimljivije koga će austrijski građevinski 73-godišnji magnat Richard Lugner pozvati u pratnju. Ove godine je to bila, suprotno najavama medija koji su očekivali Carmen Electru, poznata striptizeta Dita von Tesse. Lani mu je društvo pravila Paris Hilton, a prije toga Geri Halliwell, Pamele Anderson, Grace Jones i mnoge druge. Richard Lugner za pratnju ljepotica svake godine izdvoji par stotina tisuća eura, ali što je to u usporedbi sa publicitetom koji dobije. Lugner voli biti u središtu pažnje, po tome je otprilike na istoj valnoj duljini sa Severinom i Ćirom Blaževićem. Zbog prevelike pažnje koju mediji posvećuju njemu, bio je javno prozvan kako OpernBallu spušta nivo.

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube