27. Tjedan suvremenog plesa

27. Tjedan suvremenog plesa (TSP) održavat će se u Zagrebu, Rijeci i Splitu od 24.5. do 4.6.2010 godine. Tjedan suvremenog plesa jedna je od najvažnijih i najvećih plesnih manifestacija u regiji. Prodaja ulaznica je u tijeku – možete ih nabaviti u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10). 

Hrvatska koreografska platforma, tri premijerna naslova, 14 koreografa i trupa iz isto toliko zemalja – ukupno 25 festivalskih predstava jamac su za kvalitetnu i dobru zabavu. Yasmeen Goddar, Lanonima Imperial, Compagnie Thor, Matijaž Farič, Daniel Leveille neka su od imena koja potvrđuju visok nivo ove manifestacije.

Festivalske premijere su ‘To Whom It May Concern’ slovenskih koreografa Rosane Hribar i Gregora Lušteka (u izvedbi hrvatskih plesača); ‘Ovo (ni)je moja šuma’ autora Silvie Marchig i Darka Japelja te ‘Kritika’ autorice Katarine Đurđević.

Bogati popratni događaji – razgovori s umjetnicima, plesne radionice te filmske projekcije održavat će se u Zagrebačkom plesnom centru. Ulaznice za riječke i splitske izvedbe moći će se kupiti na dan izvedbi na blagajnama HKS Sušak i Gradskog kazališta lutaka. Detalje 27. Tjedna suvremenog plesa možete pogledati na www.danceweekfestival.com

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube