13. Festival plesa i neverbalnog kazališta od 20. do 23. srpnja 2012.

13. Festival plesa i neverbalnog kazališta Uđitte u svijet plesa, gdje tijela i pokreti govore više od riječi i krenite u plesno/neverbalnu rapsodiju u srcu Istre, u Svetvinčenat od 20. do 23. srpnja 2012.

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, jedini ljetni plesni festival u Hrvatskoj, definirao se kao jedna od najzanimljivijih manifestacija u regiji i kao tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala, te najljepše od svega brojne i odane publike.  U dvanaest godina održavanja prikazano je više od 160 plesnih predstava iz cijeloga svijeta.

Kvaliteta Festivala potvrđena je i činjenicom da ga je Ministarstvo kulture RH, 2009. predložilo kao jedinog hrvatskog kandidata za „Council of Europe Cultural Events”. Iste godine strukovna udruga plesnih umjetnika,UPUH organizaciji Festivala uručila je godišnju nagradu za doprinos plesnoj umjetnosti, a Turistička zajednica Istarske županije nagradu “ZLATNA KOZA – CAPRA D’ORO”.

Veselimo se plesu i ove godine u Svetvinčentu od 20. do 23. srpnja 2012. uz izuzetno zanimljive plesne predstave iz z Portugala, Španjolske, Belgije, Francuske, Norveške, Austrije i Hrvatske.

www.svetvincenatfestival.com

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube