Najbolji Danijela i Nicolas te Antonija i Hrvoje

Ples sa zvijezdama nova sezona 2008Ove subote u četvrtoj emisiji show ‘Ples sa zvijezdama’ nastavio se bez dva plesna para – Mirjana Žutić i Luka Vidović napustili su nas prošle subote, a Tamara Despot i Nikša Kaleb prije dva tjedna. 

Plesači su plesali slowfox i paso doble. Slowfox se temelji na dugačkim, klizajućim, umjetnički oblikovanim pokretima. Svi su koraci gotovo iste duljine, a tijelo je cijelo vrijeme u gibanju. To je vrlo zahtjevan ples. Paso doble je španjolski ples koji prikazuje koridu u kojoj plesač preuzima ulogu toreadora, a plesačica crvenog plašta. Oni se zajedno gibaju oko zamišljenog bika i izvode flamenco elemente koji podsjećaju na borbu u areni.

Večer su otvorili Ana Herceg i Mario Valentić plešući paso doble. Vrlo su ga dobro prezentirali, koreografija je bila odlična. Ples su upotpunili vidljivom strastvenošću, Mario je bio dobar toreador. Pustio je bradu i svi su pohvalili njegov macho look.

Sara Stojanović i Goran Grgić plesali su slowfox. Nakon jako dobrog početka uslijedila je jedna malo veća greška Gorana što se osjetilo kod ocjenjivanja. Pohvaljen je Goranov smisao za ritam i napredak u držanju. No, u ovoj emisiji, uz žiri, publika je najmanje bila naklonjena njima te oni napuštaju show.

U paso dobleu okušali su se Robert Schubert i Martina Zubčić. Koreografija je odgovarala glazbi što je bio pun pogodak. Martina je, prema riječima žirija, bila premalo fleksibilna za taj ples, a i trebali su unijeti više emocija.

Ištvan Varga i Zlata Muck plesali su slowfox i bio je to njihov najbolje otplesani standarni ples do sad. Početak plesa ‘obraz u obraz’ bio je jako lijep. Pokazali su pravi slowfox korak.

Najbolje večeras otplesan passo doble prikazali su nam Hrvoje Kraševac i Antonija Šola. Fantastično su složili koreografiju, svi ključni elementi tog plesa bili su vidljivi,a i iskoristili su sav plesni prostor. Nagrađeni su s tri desetke.

Za kraj smo gledali Nicolasa Quesnoita i Danijelu Trbović u slowfoxu. U plesu ih je pratila glazba iz humoristične serije ‘Bračne vode’. Bili su duhoviti što je ubilo uspavanu atmosferu slowfox-a, a da su odlično otplesali dokazale su tri desetke te su tako uz Hrvoja i Antoniju najbolji plesni par večeras.

Dok smo s nestrpljenjem čekali tko će napustiti show još jednom smo se uvjerili u pjevačke sposobnosti Zdenke Kovačićek koja je bila gost ove večeri.

I ove subote smo vidjeli koliko su natjecatelji ozbiljno shvatili svoj zadatak. Plesao se najzahtjevniji standarni ples, a oni su uspjeli ne samo oduševiti nas već i žiri. Rezultat je to napornog vježbanja iz dana u dan. Što slijedi dalje vidjet ćemo sljedeće subote.

Vanja Kos

Plesne cipele

Naučite plesati uz Youtube